Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ankara’da gerçekleştirilen Karabük Tanıtım Günleri’ni değerlendirdi


 

20130430AW000709_01Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 25-29 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Karabük Tanıtım Günleri’ni değerlendirerek, tanıtım günlerinin Safranbolu’ya turizm anlamında yansıyacağını söyledi.

Safranbolu’nun tanıtım günlerine damga vurduğunu kaydeden Başkan Aksoy, “Çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. Ben bütün stantları teşekkür etmek için tek tek gezdim. Hepsinin yaklaşımı şuydu; ‘Biz bundan önce pek çok tanıtım günlerine katıldık, ancak en organize tanıtım günleri buydu ve en iyi işi de bu organizasyonda yatık. Buraya gelen herkes ürünlerle yakından ilgiliydi, böle ile yakından ilgiliydi, bütün bunların üzerinde biz başka bir tanıtım günleri katılmadık’ dediler. Kişisel bakış açımda, pazar günü sabah saatlerinde aldığım rakam Atatürk Kültür Merkezi’nin içine girenlerin sayısı 178 bindi. 250 bin civarında insan oraya geldi ziyaret etti. Karabük’ün toplam nüfusu yaklaşık 230 bin bizim nüfusumuz kadar insan oraya geldi stantları gezdi ve oradaki tanıtım günlerine katıldı. Belediye olarak da fevkalade katılım sergiledik. Belediye olarak bizim sadece üç tane standımız vardı. Kuru gıda satış stantları vardı, SAKEM orada bütün ürünlerini sattı. Safranbolu sokağında bizim ayrı standımız vardı, SAKEM’in hat ürünlerini sergilediği, takı tasarımları ve yöresel ürünleri sergilediğimiz stant vardı, Kaymakamlığımız ile birlikte başka bir standımız daha vardı o da 150 metrekareydi. Orayı da güzel bir tasarım yaptık, yapılan etkinliklere baktığımız da gerek üniversitemizin yapmış olduğu fotoğraf sergisindeki fotoğraflar, halk oyunları, folklor gurupları yaptığımız diğer etkinlikler Safranbolu ile irintiliydi. Safranbolu tanıtım günlerine damgasını vurdu. Oradaki başarı hepimizin ortak takım oyunu, ama Safranbolu burada gerekli desteği ve gerekli ilgiyi gördüğünü düşünüyorum. Bunun turizm rakamlarına da önemli bir yansıması olacak” dedi.

Bedeli paralarla ölçülemeyecek bir tanıtım faaliyetinin meydana geldiğini kaydeden Aksoy, “Benim hedefim Safranbolu’da 2014 yılında 500 bin konaklama, 750 bin günü birlik turist, konaklama ile günü birlik turizm arasındaki periyodu kapatmak. Buraya geleni mutlaka konaklatmak, bu organizasyon nezdinde baktığımızda, büyük bir adım atıldı. Ankara’nın bizim turizm potansiyelimizde yeri çok fazla, Ankara’dan gelen turizm hareketliliği çok fazla. 2010 yılında Ankara’da bir bilbord çalışması yaptık. O çalışma sonrasında yüzde 27 oranında turizmde patlama meydana geldi. Bunun etkisini de kesinlikle göreceğimizi düşünüyorum. Bu organizasyon sadece AKM’de yapılan bir tanıtımdan ibaret değildi. Bunun öncesinde bütün bilbordlarda bu organizasyona dikkat çeken sloganlar yer aldı. Metroda, Kızılay meydanında farklı farklı yerlerde 5 ton lokum dağıtıldı. Gerek gündeme geldik, ulusal medya etkinliklerle tanıtımı gündeme getirdi. Ben kendim şahsi olarak radyoya, TV kanallarına canlı yayın konuğu oldum. Bedeli paralarla ölçülemeyecek bir tanıtım faaliyeti meydana geldi. Bu da mutlaka Safranbolu’ya yansıyacaktır” diye konuştu.