SP Safranbolu Adayı Adnan Yıldırım; “Safranbolu Halkı, sağılacak koyun değildir”


 

Saadet Partisi Safranbolu Belediye Başkan Adayı Adnan Yıldırım, Safranbolu’da ki yanlış yapılan imar planları ile ilgili olarak vatandaşların astronomik bir şekilde paralar ödediklerini belirterek “Safranbolu Halkı sağılacak koyun değildir” ifadesini kullandı.


 

sp-adnan-yildirim


Safranbolu Belediye Başkanlığı için Saadet Partisinden aday gösterilen Adnan Yıldırım mevcut belediye ve daha öncekilerini ağır bir şekilde eleştiri bombardımanına tuttu.

Adnan Yıldırım ilk olarak çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yaparak “Çalışmalarımız ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir inançla devam ediyor. Seçimlerde de Muaffak olacağımıza inanıyorum. Biz diğerleri gibi değiliz. Bizler parti olarak ‘Mahalleli Bilir’ anket çalışmamız olacak. Mahallelerde ki anket çalışmamızla ortaya çıkacak sonuca göre değerlendirmemiz olacak ve ona göre yol haritamızı ya da çalışmamızı belirleyeceğiz. Safranbolu’da ki halkımız yaşadıkları kentte neyi görmek istiyorlar onların tespitini yapacağız. Öncelikli hedefimiz durum tespiti yapmak. En acillerini belirleyip çalışmalarımıza başlayacağız. Bilindiği üzere bende Safranbolu’muz da yaşıyorum ve sorunların büyük bölümünü biliyorum, bilmediğimizi de halkımızdan öğrenmiş olacağız. Durum tespitini yaptıktan sonra projelerimize yön vereceğiz. Bizim için bütçe konusu çok önemlidir, geldiğimiz zaman belediyemiz ne halde? Borç durumumuz ve alacak durumumuz nedir? Ne haldeyiz bunun bir tespitini yapacağız. Hayali projeler ile değil ayakları yeren basan projelerimiz elbette ki olacak” dedi.

Safranbolu’da ki turizm sektörünün de sürekli yenilenmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım “Safranbolu’muza önemli derecede girdi sağlayan turizm konusunda çalışmalarımız var, turizm sürekli geliştirilmesi gereken bir sektör. İnsanlarımız çabuk bazı şeylerden bıkıyor farklı arayışlara giriyorlar. Tarihi Safranbolu’da en büyük sorun otopark sorunudur. Bunun ivedilikle çözülmesi lazım. Esnaflarımızın ciddi anlamda sorunları var ve siz bu sorunları belediye yada hükümet olarak çözemediğiniz taktirde sorun büyümeye devam ediyor, orada esnaflarda insanlarda rahatsız. Turizmi çeşitlendirme adına diğer ilçelerimizle ortak hareket etmek zorundayız. Diğer ilçelerimizde ki tarihi ve doğal güzelliklerimizi de turizm faaliyetlerine kazandırabilirsek konaklama günlerini uzatabiliriz” şeklinde ifadeler kullandı.

Safranbolu’nun son 12 yıl AK Partili Belediye yönettiğini anımsatan Adnan Yıldırım “12 Yıl süresince Safranbolu AK Parti tarafından yönetilen belediye de elbette ki yanlışlıklar olmuş olabilir ama yapılan çalışmaları da görmezden gelerek çöpe atmak ta doğru bir yaklaşım olmaz. Gelen belediye başkanları elbette ki ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ama bunun bazı kısımlarında yanlış yaptılar, bunu da halkımız değerlendirecek. Biz bu yanlışlıkları tespit edip nasıl geri dönüş yapılır düşüncesi ile geliyoruz. Biz bazı yanlışlıkları tespit ettiğimiz için aday olduk. Doğru dürüst işler yapılmış olsaydı işimize gücümüze bakardık.” dedi.

İmar planlarında ki yanlışlıklara da değinen SP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Adnan Yıldırım “Biz haritacı olarak ilk önce durum tespiti yaparız. Durum tespiti olmadan sorunların ve yanlışlıkların üzerine gidemezsiniz. Safranbolu’da ki imar uygulamaları da durum tespiti yapılmadan gerçekleşmiştir ve çıkmazın içine girilmiştir. Safranbolu imar planlarına ciddi paralar harcamıştır, vatandaşımızın cebinden ciddi paralar çıkmıştır, fakat çözülmüş mü dür? Hayır. Daha beter bir çıkmazın içine girilmiştir. İyi niyetle çıkılan yol zaman içerisinde yapılan yanlışlıklarla zaman içinde kötü bir duruma gitmiştir. Birçok insanımız mağdur durumdadır biz bunları biliyoruz. Bu işi bizim işimiz nasıl çözüleceğini de biz biliyoruz. Safranbolulu seçmenlerimizin kıymetli oyları ile seçilip göreve geldiğimizde biz bu konuları çözeriz çünkü bu iş bizim işimizdir. Her ay bir plan yapılıyor ama hemen revize ediliyor bu iş böyle olmaz. Belediyemiz ve vatandaşımız bir çıkmazın içerisinde. Bir plan notu değişikliği için vatandaşımız 5 bin lira ödemektedir. Eski yapılmış imar plan değişikliği için ise 20 bin liralara varan paralar ödemek zorunda kalıyor vatandaşlarımız. Hiç kimse kusura bakmasın bizim Safranbolu halkımız sağılacak koyun değildir. Vatandaşlarımız dişlerinden tırnaklarından artırarak elde ettikleri malları için böylesi paralar isteniyor. Safranbolu halkının sokağa atacak parası yok biz göreve geldiğimiz de bunların hepsini çözeriz.” şeklinde ki sözleri ile açıklamasını tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi