CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI, DAHA ADAYLIĞI BELLİ OLMADAN SEÇİM MİNİBÜSÜ GİYDİREREK SAFRANBOLU SOKAKLARINA ÇIKARDI


 

TÜRKOĞLU SEÇİM ARACI İLE YAPTIĞI İLK ÇALIŞMADA YİNE BAŞKAN NECDET AKSOY’A YÜKLENDİ


 

bulent-secim-araci


CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu, CHP’nin Safranbolu’da adayını belirlemesini beklemeden seçim arabasını Safranbolu sokaklarına çıkardı.

Kendi resimleri ve CHP Bayraklarını içeren resimler ile giydirilmiş seçim minibüsünü Misak-i Milli Meydanına çeken Bülent Türkoğlu, halka broşür dağıttı.

Seçim minibüsü ile çalışmalar başladığını belirten Türkoğlu, Safranbolu gündemine dair bazı açıklamalarda yaptı.

CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı ve Şehir Plancısı olan Bülent Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı Safranbolu içme sularında asbestli boruların kullanıldığına dair açıklamalarına karşılık cevap verilmemesini "Sükutun ikrardan geldiği noktasına bağlandığını ifade etmektedir" dedi.

Türkoğlu, 1997 yılından bu yana AÇB (Asbest içerikli Çimentolu boru) yani halk sağlığını tehdit ettiği bilinen asbest içeriğinin hala içme suyu şebekelerinde kullanılıp, kullanılmadığını, bu boruların yüzde kaçının AK Parti yerel iktidarında değiştirildiğini dile getirmişti. Bu soruya karşılık cevap yerine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin asfalt malzemesindeki kanserojen içeriğini araştıran Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a önceliğinin Safranbolu kentinin halk sağlığı olmasını gerektiği ifade etti.

Bu konu hakkında halen suskunluğunu sürdüren Başkan Aksoy'un bu soruya cevap verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Ayrıca balık halinin ne Safranbolu'ya, ne de esnafına yakışmadığını dile getiren Bülent Türkoğlu “Kanunsuz ve usulsüz yapılan balık hali binasını milletvekillerine açtırarak, sayın vekillerini dahi suça ortak eden bir belediye başkanı halen görevde, ayrıca aday adaylık noktasında imar konularında halkımıza ıstırap çektiren ve bu konuda milyonlarca parayı heba eden ve İdare Mahkemelerince yüzlerce dava kaybetmiş bir belediye yönetiminin artık vesayet altına alınması gerekiyor. AKP Milletvekilleri ve AKP Kadrolarını bunu yapmazsa halkın bu vesayeti ve iktidar erkini Cumhuriyet Halk Partisine tevdi ettiği anda hizmeti, ilgiyi, alakayı ve şeffaflığı halka göstereceğimize dair namus sözü veriyoruz.” Diye konuştu.

Başta halkımız ve kentimizin kaynakları ve enerjisi hep boşa aktarılmıştır diyen CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu "Hak ve halkın gücüne giden, hakkı haksıza, haklıya da mahkeme yolunu gösteren AKP yerel iktidarı meşruiyetini önümüzdeki seçimlerde yitirecektir." dedi.