Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’nin (SAKEM) Barış Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde açılan şubesi, vatandaşların yoğun ilgisiyle hizmete başladı.

Safranbolulu hanımların rağbet gösterdiği merkezde faaliyete giren ilk kurs, giyim branşında oldu. Başvuruların duyurulduğu gün kontenjan tamamlanarak, ertesi sabah eğitime geçildi. Kurs, hafta içi sabah saatlerinde devam ediyor. Talebe göre bu alanda hafta sonu da eğitim verilmesi planlanıyor. 

Yine yoğun istek doğrultusunda resim kursu açmak için harekete geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yağlı boya malzemelerini tamamladı. Kurs, hafta içi bir gün öğleden sonra saatlerinde verilecek. İlk yardım ve nakış alanlarında oluşan beklentiyi de değerlendiren Müdürlük, yeterli kursiyer sayısına ulaşılmasıyla hafta içi bir gün öğleden sonra da bu branşlarda eğitime başlayacak.

Bölge halkı isterse akşam kursları da açabileceklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu’muz; insanı çalışkan, kültürel faaliyetlere ilgili, el becerilerini geliştirmeye ve zihnini sanatla meşgul etmeye müsait bir yer. Biz de vatandaşlarımızın bu yöndeki eksikliklerini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz.

Barış Mahallesi’nde ikamet eden hemşehrilerimiz, SAKEM açılmasını çok istediler ve şu an çok memnunlar. Orada yapacağımız daha çok iş var. Kütüphane oluşturulması için kitap bağışlarımız gelmeye başladı. 8 Mart’ta da Halk Masası’nın açılışını yapacağız.

İlgi gösteren ve destek veren tüm vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Biz birlikte güzeliz.” diye konuştu.