Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yeni seyir terasları yapılacak. Yapılacak olan seyir terasları ile turist sayısının artırılması planlanıyor.

20130122AW000746_01Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u makamında ziyaret ederek, yapılması planlanan projeler ile ilgili görüş alış verişinde bulundular. Vali Küçük, birçok projenin hayata geçirileceğini belirterek, “Belediye Başkanımızın 2013 yılında hayata geçirmeyi planladığı, Safranbolu için çok önemli olan bazı projeleri değerlendirmek üzere burada bulunuyorum. Başkan Beyin benimle daha önce paylaştığı ancak birlikte inceleme fırsatı bulamadığımız kültürle, sanatla ve turizmle ve bunların alt yapısı ile ilgili projeleri beraber gözden geçireceğiz” dedi.

Valilik olarak bu tür projelere destek verdiklerini dile getiren Vali Küçük, bu projeleri incelemek ve fikir telakkisinde bulunmak üzere Başkan Aksoy’u ziyaret ettiğini, kendisinin Safranbolu adına güzel çalışmalara imza attığını, görüşecekleri projelerin arasında, eski hükümet binasının olduğu bölümdeki jandarma binasının başka bir yere nakledilerek orayı turizme kazandırmak, İzzet Mehmet Paşa Camii’nin altında bulunan kanyonda bir seyir terası yaparak orada turistlerin Safranbolu’yu alttan seyretmelerini temin etmek, yine Safranbolu belediyesinin kaynakları ile bir cephe rehabilitasyonu, sağlıklaştırma, Hasan Dede Türbesinin bulunduğu yeren bir seyir terası projelerinin olduğunu kaydetti.

Bu projelerin Safranbolu’nun turist sayısını arttıracak Safranbolu’ya daha güzel bir görünüm katacak projeler olduğunu belirten Vali Küçük, turizmde de büyük bir atak yapılacağını, Safranbolu Belediyesi ile birlikte 750 bin hedefini ortaya koyduklarını, Safranbolu’nun turistik yerler arasında en üst ivmelerin arasında olduğunu, bunun hep birlikte gerçekleştireceklerini dile getirirken, “Safranbolu’nun alt yapısı ile ilgili kanyonlardan tutunda, teraslara kadar çok ciddi çalışmalar var. Bunlar emin olun Safranbolu’nun albenisini arttıracaktır. 2013 yılında herkes görecektir ki Safranbolu bir üst ligde yer alacaktır” diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Vali İzzetin Küçük’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Safranbolu’da turizmin gelişmesi, daha da canlanması amacı ile Sayın Valimizin yaptığı çalışmaları büyük bir beğeni ve takdirle izlemekteyiz. Kendisine Safranbolu halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Gerek seyir terası gerekse kanyonların yürüyüşe açılması, saat kuleleri, bilgisayar müzesi gibi daha pek çok hizmeti Safranbolu’ya kazandırarak çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. 2013 yılında hayata geçirmek istediğimiz projeleri yakinen izlediğini bilmekteyiz. Devletimizin bu konudaki yardımlarının bize ulaşmasında bir köprü oluşturmaktadır. Kendisine yeniden ziyareti ve Safranbolu’ya olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün çabamız Safranbolu’nun geleceği ve Safranbolulu vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda yaşamaları içindir” dedi.