Safranbolu’da yapılması planlanan 5 Yıldızlı Otel Projesinin temeli önümüzdeki ay atılacak


 

20130614AW000575_02Konu ile ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolulu iş adamı Şefik Dizdar’ın konuyu önümüzdeki ay temel atılacak konuma getirdiğini, işin imzalara kaldığını ifade etti.

Safranbolu turizminin çeşitlendirilmesi gerektiğini bu nedenle daha çok yataklı otellere ihtiyaç olduğunu dil getiren Başkan Aksoy, “Sadece kültür turizmi değil bunun yanında ilave olarak kongre turizmi yapmak istiyoruz. Bunun içinde bizim en az 200 yataklı 5 yıldızlı bir otele ihtiyacımız var. Kongre salonları yüzme havuzları çeşitli toplantı salonlarının içinde olacağı bir otele ihtiyaç var. Bunu gidermek amacıyla da 2011 yılında merhum Ünsal Tülbentçi’ye bir arsanın satışını yapmış ve daha sonrada projesini koruma kurulundan geçirmiştik. Ancak ömrü vefa etmemişti. Sayın Tülbentçi rahmetli olduktan sonra yakınları bu projeyi bizim şartımız olan 3 yıl içerisinde başlamak ve tamamlamak hükmünü yerine getiremeyeceklerini ve mahcup olabileceklerini düşündükleri için bize konuyu anlattıklarında bizde yerel bir yatırımcı olan Sayın Şefik Dizdar’ı burayı yapması konusunda teşvik ettik. Koruma kurulundan geçmiş olan aynı projenin inşallah temelleri atılıyor ve 2014 yılının sonlarına doğruda tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Safranbolu’nun 5 yıldızlı oteli Allah izin verirse 2015 yılında hizmete açılmış olacak. Yapılacağı yer de aslanlarda belediyemizin eski su işlerinin bulunduğu yerdir ve 6600 metrekare büyüklüğünde bir arsamız mevcuttur. Safranbolu bu anlamda 5 yıldızlı bir otelin vermiş olduğu imajla da gündeme gelecek. Şimdi çok şükür çarşı bölgesi turizmde çok önemli bir noktaya geldi. Herkes tarafından bilinen gezilen bir yer haline geldi ve özellikle günü birlik turlar çarşıdan başka bir yere geçmiyor. Ben bu tür otellerin biraz daha farklı alanlarda yer almasını özellikle arzu ediyordum. Çünkü bizim Bağlar bölgesinde en az çarşı bölgesi kadar kültürel doku ile zengin Safranbolu dokusu ile zengin. Yine o bölgede yer alan cam teras ve mağara da bu otel bölgesinde. Bunlarda ayrıca ziyaretçi almaya başlayacak” dedi.

Ankara ve İstanbul’da katıldıkları fuarlar ve yaptıkları tanıtımların sonrasında kulvarı iyice genişletmek gerektiğini Başkan Aksoy şöyle devam etti;

“Tabi bunun yanında turizmle ilgili Ankara’da yapmış olduğumuz tanıtım sonrasında bizim artık kendi kulvarımızı daha da genişletmemiz gerektiğini İstanbul’un özellikle bu konuda gündeme alınmasını beklemekteyiz. Çünkü turizmcilerimiz Ankara’dan konaklamalı turizmi biz çok satamıyoruz. Ankara’nın günübirlik turizmi bize daha çok geliyor ama konaklamalı turizm İstanbul kökenli ve hele hele yurtdışı bağlantılı turizm aktivitasyonundan pek çoğu İstanbul ile bağlantılı. Bunu için bizim İstanbul’da yeni bir tanıtım atağına geçmemiz gerekiyor. Bunun içinde İstanbul ile ilintili şefik dizdarın burada bir otel açmasını ben özellikle çok arzu ettim. Çünkü İstanbul’da ki turizm acenteleriyle turizm aktivitesini gerçekleştiren şahıslarla Türksap ile güzel bir bağlantı kurulacaktır bu vesile ile zaten Sayın Ünsal Tülbentçi’ye de buradaki arsanın üzerine otel yapmasına teşvik ederken hep bunu gündeme getirmiştik birde uluslar arası bağlantıyı sağlayabilecek bir acenteye ihtiyacımız olduğunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü; Safranbolu muzda acenteler var ancak genellikle yurt içi bağlantıları gerçekleştirebilecek acenteler var uluslar arası bağlantıyı gerçekleştirecek acentelere mutlaka burada farklılığı olacak bir acente yapılanmasına ihtiyaç var sayın şefik dizdarın ben bunu da yapacağına inanıyorum çünkü hem bağlar sarayda hem zarifle de hem Leyla Hanım konağında hem de yeni satın aldığı bizim ulu camia civarında ki büyük bir konak daha satın aldılar o konağında halkaya girmesiyle de artık daha büyük bir turizm pastası içerisinde yer alıyor. Sayın Dizdar burada bir turizm acentesiyle destekleyeceğini ve uluslar arası anlamda bağlantılara geçeceğini ümit ediyorum. Böylelikle Safranbolu bizim bölgemizde daha farklı bir havaya geçecek. Şimdiye kadar 70 bin civarında yıllık yurtdışı turistimiz geliyordu. Ancak bunun çok daha yukarılara iki yüz 250 binlere çıkması gerekiyor. Çünkü turizm Türkiye de en hareketli sektörlerden birisi, Türkiye çapında her yıl yüzde 20 civarında büyüyen bir turizm rakamımız var. Safranbolu çapında bu rakamlar çok daha hızlı mesela 2009 yılında Safranbolu’da konaklayan 139 bin civarında konaklama varken 2012 yılı sonunda 260 bini bulduk. Büyük bir artış söz konusu iki katın üzerine çıkmış bir durumdayız. Bizim beklentimiz 750 bini günü birlik 450 binide konaklama. 2014 yılına kadar bunları yakalamak içinde böyle bir acenteye iyi bir pazarlama şirketine ihtiyacımız var bunu da ben Sayın Dizdar’ın gerçekleştireceğini ümit ediyorum. Otelimiz şimdiden Safranbolulu hemşerilerime ve ülke turizmimize hayırlı olsun.”

Editör: Haber Merkezi