Safranbolu’da yapılan yatırımlar ve projeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı


 

20130926AW000698_01Safranbolu’da planlanan ve devam eden yatırım ve projelerle ilgili toplantı Kaymakam Murat Bulacak başkanlığında Sunal Tülbentçi Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Kaymakam Murat Bulacak’ın yanı sıra; Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Mal Müdürü Coşkun Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Çetin Ayvalık ve daire müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait yapımı planlanan okullar, devam eden yatırımlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ve Şube Müdürü Mehmet Er tarafından anlatıldı. Mal Müdürü Coşkun Yıldız ve Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından yapılması planlanan okul bölgeleri, arsalar ve bütçeleri ile ilgili bilgi verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yürütülmesi planlanan projeler hakkında bilgiyi ise İlçe Müdürü Çetin Ayvalık verdi. Mal Müdürü Coşkun Yıldız tarafından hazine taşınmazları ve bu taşınmazlarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Kütüphane Müdürü Buket Akbulut da, kütüphane binaları ile ilgili tadilat çalışmaları ve kitap okumaya özendirici projeleri hakkında bilgi verdi.

TURİZM DANIŞMA BÜROSU
Turizm Danışma Bürosu Şefi Safiye Partal tarafından turizm şehri Safranbolu'ya yakışır bir mekan arayışlarının devam ettiğini, en kısa sürede daha verimli ve arandığında ulaşılabilir bir ortamda Safranbolu'ya gelen turistlere hizmet edeceklerini, tanıtıcı kitap ve yeni broşürlere ihtiyaçları bulunduğunu belirtti.

Safranbolu Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Yüksel Korkut da, yapımı devam eden Safranbolu Devlet Hastanesi hizmet binası ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, belediyeye ait çalışmaları bir sunum eşliğinde anlattı. Projelerinden de söz eden Başkan Aksoy, Safranbolu için vizyonlarının çok daha geniş olduğunu belirtti.

Kaymakam Murat Bulacak, planlanan yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydederek, “Safranbolu için eğitim yatırımları önem verdiğimiz yatırımların başında gelmekte ancak, diğer yatırımlar da büyüyen, gelişen, nüfus bakımında hızla göç alan Safranbolu için önem arz etmektedir. Tüm yatırımlar bir an önce planlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Kaybedecek hiç zamanımız yok. Tüm kurumlarımızın uyum içinde çalışması verimli çalışma ve sürecin kısalması bakımında çok önemli. Bu tür toplantılar da nerede olduğumuzun bir göstergesi, nereye gideceğimizin yol haritası olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi