Safranbolu Belediyesi, tarihi çarşı bölgesinde uygulanacak özel projeler halkın beğenisine ve onayına sunuluyor.

“Tarihi Çarşı Meydanlarla Buluşuyor” temasıyla hazırlatılan altı ayrı tasarım Safranbolu halkının oylarına sunulacak. Yapılacak oylama sonucu en fazla beğenilen proje uygulamaya geçilecek.

Safranbolu Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Tarihi Çarşı bölgemizde gerçekleştireceğimiz projemizi halkımızın seçimine bırakıyoruz. “Ortak Miras, Ortak Karar” başlığı ile çıktığımız yolda vatandaşlarımızın fikirlerini fazlası ile önemsiyoruz.

Bu bağlamda, “Tarihi Çarşı Meydanlarıyla Buluşuyor” temasıyla 1/500 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planında Tarihi Çarşı bölgesindeki meydanlar "Özel Proje Alanı" olarak belirlenmiş, bu alanlardan ilki Cinci Han arkası Sokak'ta bulunan özel proje alanında Şubat ayından bu yana Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, TMMOB Mimarlar Odası proje işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği'nin desteğiyle başlattığımız projelerin hayata geçirileceği süreç Cumartesi günü itibariyle başlıyor.

Koruma Bölge Kurulu onayına sunulması öncesinde hazırlanan 6 ayrı tasarımın uygulama kategorisinde seçimi aşamasında Safranbolu halkının söz sahibi olacağı süreçte, 3 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’de başlayacak olan oylama, 5 Temmuz Pazartesi günü sona erecek, ayrıca vatandaşlarımız www.safranbolu.bel.tr üzerinden de oy kullanılabilecek.

TASARIMLAR PROJE ALANINDA SERGİLENİYOR

Kentsel Sit Alanında bulunması hassasiyetiyle yürütülen tasarım sürecinde, Proje alanı ve çevresiyle birlikte ulaşım şemasının kurgulandığı, geleneksel sokak dokusu ile mevcut tescilli ve anıtsal yapıların korunarak, üzeri kapatılmış durumdaki dereyle birlikte alandaki işlevler de bir arada değerlendirilerek nefes alınabilen, toplumsal ilişkilerin kurulabildiği, canlı, huzurlu ve güvenli bir alan oluşması yönünde hazırlanan 6 farklı proje, Han Arkası Sokakta bulunan Çarşı Sakem’de kurulacak “Seçim Senin” merkezindeki stantlarımızdan ya da www.safranbolu.bel.tr sitesi üzerinden incelenebilecek.”