CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA EREN, HAFTA SONU BİN 500 KİŞİYLE COŞTU


 

MUSTAFA EREN “KİMİLERİ FOTOĞRAF ALBÜMLERİ İLE BİZ İSE GERÇEKLER İLE HALKIN KARŞISINA ÇIKTIK”


 

“SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE YAPILAN YOLSUZLUKLARI, BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ”


 

sbolu-eren


 

Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren, geçtiğimiz Pazar günü yaklaşık Bin 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği kapalı salon toplantısında adeta coştu.

Safranbolu’da ikamet eden çok değişik kesimlerden olan katılımda Mustafa Eren hem coştu, hem coşturdu.

“BU SEÇİMDE SİZE NAL TOPLATMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Mustafa Eren, “İnanıyorum ki bu salonu görenler, doğmamış çocuğa don biçenler bacaklarında ki titremeyi hissetmeye başlamışlardır. Yola çıktığımız günden itibaren hep söylüyoruz; önce hakka sonra halka güveniyoruz. Halk burada, halk bizimle beraber, halk Safranbolu’yu bu çıkmazından kurtarmak için yollara çıkmış. Önümüzde üç Pazar var, iki pazarı biz çalışarak geçireceğiz, üçüncü Pazar da siz sandığa gideceksiniz. Bütün bu yapılanların, bütün bu yanlışların hesabını aynı bugün burada olduğu gibi 30 Mart Pazar günü sandığa gittiğinizde bu inancınızla, bu yüreğinizle evet mührünü CHP’nin üzerine basarak Safranbolu’da yeni bir devir açacaksınız. Safranbolu’da yeni bir gün başlayacak. Bir iki gün önce AK Parti’nin seçim bürosunun açılışı vardı, hani yıllardır imar ruhsatı vermedikleri, inşaat ruhsatı vermedikleri ve bizimde her seferinde ‘nerede başkanın sbolu-eren-1fotoğrafı varsa, orada imar yolsuzluğu vardır’ diye söylediğimiz, şehrin meydanındaki seçim bürosunun açılışını yaptılar. Çok manidar toplarıyla, tüfekleriyle gelmişler. Ama açılışta burada bulunan dostlarımızın 10’da biri kadar insan vardı. Bitmiş olduklarının, bitmek üzere olduklarının en güzel manzarası. Ama orada çok güzel şeyler söylendi. O da şu; Sayın Osman Kahveci dedi ki, ‘Bizim rakibimiz Mustafa Eren değil, diğerleri de değil’ Tabi ki ben sizin rakibiniz değilim, siz CHP’nin rakibisiniz, Mustafa Eren’in rakibisiniz. Yıllardan beri her türlü imardaki yolsuzluğu, her türlü benim vatandaşımı ötekileştirmeyi, eleştireceksiniz, yaşamınıza odan sonra rakip arayacaksınız. Size bu seçimde nal toplatmak bizim boynumuzun borcudur. Nal toplayacaksınız.” Diye konuştu.

“BUNLAR 50 YILLIK YATIRIMI CEPLERİNE VE YAKINLARINA YAPTILAR”

CHP Safranbolu Adayı Mustafa Eren yaklaşık Bin 500 kişiye karşı yaptığı konuşmasına şöyle devam etti;

“Bu inanmışlığın önünde kimse duramaz. 5 yıl önce kaza kurşununa gittiniz diyelim, belki sandıklara sahip çıkamamamızdan kaynaklanan nedenlerden dolayı belediyeyi bunlara teslim ettik. 5 yıldan bu tarafa Safranbolu’ya yapılanlara baktığımızda kayda değer hiçbir şey görmüyoruz. Ben şimdi sizlere sormak istiyorum, kentin değişik bölgelerinden bu toplantıya iştirak ettiniz. Biz 10 yıllık görev süremiz içerisinde önce hakka, sonra halka inanarak bu işleri yaptık. Kimsenin bizim elimizden tutmasına ihtiyaç duymadık. Kimse bize omuz versin, destek olsun demedik. Çünkü at binenin, kılıç kuşananın. Her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi vardır. Biz hep efece durduk, ama kimseye efelenmedik. ‘25 yıldan bu tafra Safranbolu’da katma değeri olan hiçbir şey yapılmadı’ diyen arkadaşlar var. Yadırgamıyorum, bu arkadaşımız geçen döneme kadar Kirkille köydü, bu dönem mahalle oldu, sbolu-eren-2ama ‘buraya da hizmet gelmemiş’ diyor. Şehrin gerçeklerinden uzak, şehrin sorularını bilmeyen, mahallelerinin bile sayısın bilmekte acizlik gösteren arkadaşlarımız maalesef Safranbolu’da görev talip oluyorlar. Ben buradan görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara da sesleniyorum. Bizim bıraktığımız tarihten bugüne kadar Kirkille mahallesine çaktığınız bir tek çivi var mı? 5 yıldan beri ne yaptınız? ‘Biz Safranbolu’nun geleceği ile ilgili 50 yıllık yatırım yaptık’ diyorlar. Hani ‘duyda inanma’ derler, yalanın bu kadarı da çok büyük. Ama doğru söyledikleri bir şeyde var. Gerçekten 50 yıllık yatırım yaptılar ama kime yaptılar, ceplerine yaptılar, yandaşlarına yaptılar, yanlarında olanlara yaptılar. ‘Bu seçimde milliler, gayri millilere (hainlere) galip gelecek’ diyor. Allah’tan kork, sen Safranbolu insanına, Safranbolu’da yaşayan insana hain deme cesaretini, hain deme gücünü kimden alıyorsun?”

“ÇALDIKLARINIZIN HESABINI SİZE SORMAZSAM, ALLAH BANA HESAP SORSUN”

Eren yaptığı coşkulu konuşmasını şöyle tamamladı;

“Her Perşembe günü yoğun olarak pazara gittiğiniz mekan var.  Bunlar ne kadar yese gözleri doymuyor, ne kadar yandaşlarını abat etseler doymuyorlar. O perşembe pazarındaki belediyenin olan arsayı almışlar, Göztepe’ye kaydırmışlar, Göztepe’den de Hazineye ait bir arsayı oraya vermişler. Yani şuanda Perşembe pazarının kurulmuş olduğu arsa belediyenin elinden çıktı, belediyenin böyle bir arsası yok. Hazine ne zaman istese o araziyi satabilir. Ama bunlarda hiç utanma yok. Yaptıkları toplantı da vatandaşlarımıza seçim beyannamesi dağıttılar. Baktığınız zaman maşallah fotoğraf albümü gibi yapılan bir şey yok, yapılacakların içine aile albümünü koysanız ancak böyle olur. Yapılacakların içinde de belediyenin uhdesinden çıkan arsanın üzerine düğün sarayı yapacaklarmış. Kaç katlı biliyor musunuz? 11 katlı düğün sarayı yapacaklarmış. Bunlar imar da yolsuzluğa alıştılar zaten. Hemen oranın altında imar yolsuzluğuyla yapılan bina var, vicdansızlar, Allah’tan korkmayanlar, kuldan utanmayalar oradaki binaların sbolu-eren-4yüksekliği 4 kat, sen belediye olarak şehrin göbeğine bu hançeri nasıl çakabilirsin? Çaktırır mıyız sana bu hançeri? Eğer yaptıklarınızı burnunuzdan fitil fitil getirmezsek, çaldıklarınızın, çırptıklarınızın hesabını sormazsak Allah bunun hesabını sorsun.”

Konuşmalardan sonra, Mustafa Eren ile buluşma toplantısına katılan vatandaşlar hep birlikte Misak-i Milli Meydanındaki, Atatürk Anıtına çelenk koydular ve istiklal marşını okudular.

 

Editör: Haber Merkezi