Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yıldönümü Kutlamaları Safranbolu’da Misak-ı Milli meydanında yapılan törenlerle kutlandı


 

20131029AW000605_01Törene; İlçe Kaymakamı Murat Bulacak, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, dire müdürleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Murat Bulacak, Atatürk’ün eseri büyük devrim ve millete eşsiz armağan olan cumhuriyetin 90. yılını kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Cumhuriyetin ülke için sadece bir yönetim şekli olmadığını belirten Bulacak, şunları söyledi;

“Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Sevgili gençler ve kıymetli öğrenciler; sizler Atatürk’ün deyimiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Cumhuriyetimizin 90. yılında, milletimizin sahip olduğu vatan sevgisi, bayrak sevgisi, insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri ve her geçen gün güçlenen ekonomisi, daha nitelikli hale gelen kaynakları, teknolojik yenilikleri sürekli özümseyen ve adapte olan sanayi altyapısı, bilimsel düşüncenin sürekli geliştiği akademik kurumları ve dosta güven, düşmana korku veren güvenlik güçleriyle geleceğe güvenle bakmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek.”

Konuşmanın ardından okunan şiirlerin ve oratoryonun ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, İlçe Kaymakamı Murat Bulacak, Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ödüllerini verdi.

Yapılan ödül töreninin ardından Kaymakam Bulacak ve Başkan Aksoy Gazi ve çocuklarla bir süre daha sohbet ettiler.

Editör: Haber Merkezi