ADAYLIĞI AÇIKLANMADAN ÖNCE AÇIKÇA GÜLEN CEMAATİ İLE ETLE TIRNAK GİBİ OLDUKLARINI BELİRTEN NECDET AKSOY’A, BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN SÖYLEMLERİNE RAĞMEN CEMAAT OYLARI GİDECEK Mİ?


 

necdet-cemaat


AK Parti Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, tekrar adaylığı açıklanmadan önce, 18 Ocak tarihinde yaptığı açıklama ile çok tartışılmıştı.

Aksoy, Gülen Cemaati ile etle tırnak gibi olduklarını açıklamış, Pensilvanya’ya Fethullah Gülen Hoca Efendi’yi ziyaret ederek elini öptüğünü söylemişti.

Bu açıklamalarına rağmen adaylığı tekrar açıklanan Necdet Aksoy, cemaat tarafından takdir edilmiş ve parti teşkilatları içinde de tepki almıştı.

Tüm bu yaşananların ardından, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt genelindeki tüm mitinglerinde Fethullah Gülen Hoca Efendiye ve Cemaate ağır eleştirilerde bulunmasına rağmen, Safranbolu ilçesinde bulunan yaklaşık İki bin kişiye yaklaşan cemaat oylarının yine AK Parti adayı Necdet Aksoy’a gidip gitmeyeceği tartışma konusu haline geldi.

Genel Başkan Erdoğan’a rağmen, adaylığını tehlikeye sokarak, cemaatle ilgili yaptığı savunucu çıkışlarını da unutmayan cemaate yakın oyların nasıl bir yol çizeceği ise merakla bekleniliyor.

Son olarak, Fethullah Gülen hoca efendinin geçtiğimiz günlerde BBC’ye verdiği röportajda, arkasında Safranbolu evinin maketini dekor eşyası olarak koyması da, Safranbolu’da Necdet Aksoy’u destekledikleri yönünde yorumlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi