Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlandı


 


safranboluda-23nisan
Safranbolu Kaymakamlığı önünde başlayan ilk tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslen Derin ve öğrencilerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törene; İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Garnizon Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

20130423AW000540_03Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona ererken, İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Azcan, “Safranbolu özelindi dışarıdan da misafirlerimiz vardı. Tataristan’dan, KKTC’den gelenler var. Hem ulusal hem de uluslar arası coşkuyla çocukların birlik ve beraberlik içinde eğlenerek, dünyaya da barış mesajı vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Bu günleri bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” dedi.

Etkinlikler kapsamında Şehir Stadyumunda kutlama şöleni yapıldı. Stadyumdaki kutlamalarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Garnizon Komutanı Albay Cihan Ulukaya çocuklar ve halkın bayramını kutladı.

20130423AW000540_05Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, “23 Nisan milletin kendi kaderini, kendisinin eline aldığı, bunun için var olma ve yok olma savaşı verdiği, haklarını kazanarak kendi kendine egemen olduğunu gösterdiği ve bunu bütün dünyaya ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile ilan ettiği gündür. 23 Nisan 1920 ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bu sebeple bugün Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Bizlerde bugünü çocuklarımızla beraber şenlik havası içinde kutlamaktayız. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişimin ardından 29 Ekim 1923’te cumhuriyet ilan edilmiştir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir. Atatürk ‘Bugün küçükleri, yarının büyükleridir’ diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Egemenliğimizin teminatı millet, milletimizin yani geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın teminatı ise burada toplanan siz sevgili çocuklar, sizlersiniz” diye konuştu.

Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler vatandaşlara sunulurken, asker kıyafeti giyen ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri ise vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Etkinlikler kapsamında Tataristan’dan gelen halk oyunları ekibinin gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, etkinlikler kapsamında jimnastik gösterileri, şiirler ve yarışlar yapıldı. Kutlamaların son bölümünde protokol de çimlere inerek çocuklara eşlik etti. İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe çocuklarla birlikte voleybol oynadı. Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ise, halat çekme yarışması yaptı.


20130423AW000540_04


20130423AW000540_08


20130423AW000540_09


20130423AW000540_10


Editör: Haber Merkezi