Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldı. Uzun süreli eğitim ve yapılan denetimlerle bu belgeyi almaya hak kazanan Safranbolu Ticaret Ve Sanayi Odası için belge takdim töreni gerçekleştirildi


 

20131213AW000303_02Safranbolu TSO binasında gerçekleştirilen törene Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Safranbolu TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi takdimi töreninde konuşan Başkan Ali Sami Acar, oda olarak önce üyemiz anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, “Hizmetlerimizin kalitesini arttırmak amacıyla gerekli eğitimleri aldık ve ISO 9001 Belgesi almaya hak kazandık. Bu bizim ilk anahtarımız. İnşallah ikinci anahtarımız da akreditasyon sürecinde akredite oda olmak. Avrupa Birliği standartlarına uygun bir oda olmayı hedefliyoruz" dedi.

ADN Kıraç Yönetim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kıraç ise, ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar’a takdim ederek,

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin en büyük özelliğinin TÜRKAK onaylı olması ve TÜRKAK'ın AB Bakanlığı ve Başbakanlık'a bağlı olduğunu söyledi.

Kıraç, bu belgenin uluslararası geçerliliği olan bir belge olduğunu belirterek, “ Her ISO belgesi birbirine benzemez. TÜRKAK'ın onayı olarak bu belge veriliyor. Direk AB Bakanlığı ve Başbakanlık'a bağlı bir kurum. Çeşitli eğitimler yapılıyor, denetimden geçiliyor. ISO 9001 belgesini almak için öncelikle kaliteyi yaşam tarzı olarak benimsemek lazım. Devlet kurumlarımız ve işletmelerimiz de dahil kurumsallaşmak yolunda önemli adımlar atıyorlar” dedi.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, tören sonunda ADN Kıraç Yönetim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kıraç'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi