20130613AW000385_01Safranbolu TSO ve Tarım gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Temel Gıda Hijyen Eğitimi sertifikaları verildi


 

Safranbolu Ticaret Sanayi Odası (TSO) ve Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” sertifikaları Safranbolu TSO Toplantı Salonunda düzenlenen törenle verildi.

Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar “Yönetmelik; tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmeleri, sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar diyerek firma sahiplerini sorumluluk altına sokmuştur. Anılan hüküm uyarınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği odalarda söz konusu eğitimlerin verilmesine yönelik protokol imzalayarak odalara bu eğitimi düzenleme yetkisi vermiştir. Bizlerde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Safranbolu halkının ve Safranbolu’ya gelen misafirlerimizin daha iyi hizmet alabilmesi için odamız tarafından 20130613AW000385_02üyelerimizin bu eğitimi yerinde almasını sağlamak ve üyelerimize bu hizmetin sunularak mağduriyet söz konusu olmaması amacıyla harekete geçilmiştir. Eğitimler Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ve Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen işletmelerdeki tüm personelin katılımının sağlanması amacıyla 7-14-29 Nisan tarihlerinde toplam 5 adet eğitim odamızda gerçekleşmiştir. Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Fikri Tosun ve Nevzat Kahriman tarafından verilen eğitimlerin sonucunda firma sahipleri ve çalışanları olarak toplam bin 50 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Burada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca üyelerimizin eğitime göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, sunmuş oldukları hizmetin kalitesini arttırmalarından dolayı tebrik ederek işlerinde bol kazançlar diliyorum” dedi.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin de, 45 günlük bir süreç sonunda Safranbolu’da gıda hizmetinde bulunan işletme sahipleri ve çalışanları olarak yaklaşık bin 50 kişinin gıda hijyen eğitim sertifikası almaya hak kazandığını söyledi.

20130613AW000385_03Şahin “Ticaret ve Sanayi Odası olarak sivil toplum örgütlerinin görevlerinden biriside, mensubu bulunan üyeleri ile devlet kurumları arasındaki bağı güçlendirmek ve üyelerine eğitim konusunda öncülük etmektir. Bugünkü sertifika töreni ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütmüş olduğumuz eğitim programını tamamlamış bulunmaktayız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, turizmin başkenti Safranbolu’muzun başka meslek komitelerinde de aynı duyarlılığı aynı birlikteliği sağlamak içerisinde bulunacağız“ diye konuştu.

Törende konuşma yapan Karabük Gıda ve Yem Şube Müdürü Fikri Tosun ise, Temel Gıda Hijyen eğitimi sertifikası alan personellerin bundan böyle hijyen eğitimi konusunda çok dikkatli olacağını ifade ederek, amaçlarının kaliteli üretim için bilinci artırmak ve halka sağlıklı ürünlerin ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Tosun, bu organizasyonu il genelinde ilk önce yapmalarından dolayı Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin duyarlı davranışlarını kutlayarak teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Temel Gıda Hijyen Eğitimi sertifikaları ile ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğine göre gıda hijyeni eğitimi alan katılımcılardan ilk gruba sertifikaları dağıtıldı.