Safranbolu Belediyesi tarafından her mahalleye yapılan sosyal parkların açılışları devam ediyor


 

20130607AW000711_01

Her mahalleye bir sosyal park projesi kapsamında devam eden açılışlara Harmanlar parkı eklendi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Dursun Mustafa Dayıoğlu, Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş, çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Safranbolu Belediyesi olarak mahallelerimize hizmetlerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Bağlarbaşı Mahallesi’ne de Harmanlar Parkını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Parkımız görüldüğü üzere içerisinde her yaş gurubunun yararlanabileceği spor aletlerini, dinlenme alanlarını ve çocuklarımız için oyun ve yeşil alanlarını barındırıyor. Bin 800 metre kare alanı kaplayan bu güzle parkı sizlerin hizmetine sunmak bizleri ayrıca mutlu etmektedir" dedi.

20130607AW000711_02Safranbolu’da son bir ay içerisinde açılışı yapılan 8. park olduğunu dile getiren Başkan Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bu tür parklar aynı zamanda anne babaların komşularla kaynaşma buluşma mekanları da oluyor. Eskiden olduğu gibi içerisinde çocukları oynarken aileler de sohbet etme fırsatları buluyorlar. Geçmişte çocuklar mahalle aralarında rahatça oynayabiliyorlardı. Ancak günümüzde bu pek mümkün değil. Bu nedenle Anne babalar artık çocuklarının gözleri arkada kalamadan bu parklarda oynamalarına izin verebilirler. Yine bizim mutlu olduğumuz konulardan birisi de her mahalleye bir spor alanı sözümüzü içerisine oturma ve oyun alanları da katarak bunu bir konsept park olarak mahalle sakinlerinin hizmetine sokabilmek. Bu nedenle ayrıca bir mutluluk duyuyor, böylesine sıcak bir günde açılışımıza icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, parkımızın hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Haktan Niyaz ediyorum.”

Harmanlar Parkı açılışının ardından Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan etli pilav ikramları yapılırken, Başkan Aksoy ve beraberindekiler mahallede de çeşitli incelemelerde bulundular.

Editör: Haber Merkezi