Karabük’ün Safranbolu ilçesi belediyesi tarafından Misak-ı Milli Meydanı yeniden düzenlenecek.

 

20130328AW000918_01Kültür etkinliklerinin yoğun olarak yapıldığı Misak-ı Milli Meydanı daha geniş kulanım alanıyla, yeni tören alanıyla, kuru havuz sistemiyle, yeni oturma alanlarıyla, anfi tiyatro ve anfi tiyatroya ait sosyal kullanım alanlarıyla kompleks bir yapıya sahip olacak.

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Misak-ı Milli Meydanı’nın eski halinden daha büyük olacağı, maliyetinin ise 1 milyon lira olacağı belirtildi.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Milli bayramlarda yapılacak resmi törenler için mevcut alanda bulunan Atatürk Anıt heykeli merhum sanatçısının varislerinin sahibi olduğu firma tarafından daha uygun bir noktaya alınacak ve törenler için daha geniş bir alanda törene katılan protokol mensuplarının daha ferah bir ortamda töreni icra etmeleri sağlanacak. İlçemizde yılın çeşitli aylarında yapılan kültürel etkinlikler ve halk konserlerinin daha çok kişi tarafından izlenebilmesi için anfi tiyatro yapılacak ve halkımızın etkinlikleri oturarak keyifli bir şekilde izlemesi sağlanacak, ayrıca anfi tiyatronun alt kısmında toprağa gömülü olarak yapılacak olan sosyal tesiste etkinliler bünyesinde gösteri yapan ekiplerin ve konser verecek olan sanatçıların da rahatça kostümlerini değişebilecekleri ve insani ihtiyaçlarınız giderebilecekleri alanlar oluşturularak katılan sanatçıların da sorunları giderilmiş olacak. Alanda kuru havuz sistemi kurularak hem alanın devamlı müdavimleri olan güvercinlerin su içebilecekleri hem de ailesiyle birlikte alana gelen çocukların etrafında oynayabileceği bir mekan kurulacak. Daha geniş olarak düzenlenecek alanda çok sayıda oturma yeri yapılarak, yazın güzel günlerinde halkımızdan daha fazla kişinin alanda oturabilmesi sağlanacak. Alandaki yeni düzenleme ile etkinliklere katılacak engelli vatandaşlar için sadece engellilerin kullanabilecekleri anfi tiyatronun sosyal tesisindeki WC’ler için engelli rampaları yapılacak. Alanın tümü perojektör ve LED ışıklarla aydınlatılarak gece yapılacak etkinlikler için uygun bir ortam sağlanacak. Modern projemizde yüzey Eflani rüstik yeşil mermer ve kırmızı tuğla ile motifler verilerek kaplanacak, ayrıca anfi tiyatronun olduğu alanda döşeme kaplamalarıyla aynı düzlemde olacak şekilde uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin orijinal logosu mozayık sanatçıları tarafından uygulatılacaktır. Alanın doğu tarafında kalan bölümün imarda yol olarak görülmemesine rağmen acil durumlar için ve esnafın kullanabileceği yol düzenlemesi yapılacak. Yeni projenin uygulanması tamamlandığında mevcut arazi kotlarıyla aynı olacak, herhangi bir şekilde kotlar fazla yükletilmeyerek etrafındaki siluet bozulmayacak, 2011 yılı içerisinde yapımı tamamlamış olan merkez parkı ve halihazırda yapımı devam eden merkez camii inşaatı tamamlandığında bir bütünlük arz edecek şekilde olacaktır. Mevcut alandaki yetişmiş büyük çaplı ağaçların büyük bir kısmı korunacak, imalatın yapılmasına engel teşkil eden küçük çaplı ağaçlar park ve bahçeler müdürlüğü tarafından kaldırılıp, başka parklara dikilecek. Proje tamamlandığında yeşil alan olarak ayrılmış alanlar yeşillendirilecek ve fazla büyümeyen ağaçlarla süslenecektir” denildi.

Editör: Haber Merkezi