Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü'ne bağlı tesislerde üretilen ve Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürün olan Safranbolu kıtırına siparişler alınmaya devam ediliyor.

İlçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler tarafından da büyük beğeni toplayan kıtırın ilk siparişini, Nilüfer Belediyesi vermişti. Bu siparişin ardından devam eden taleplere Karadeniz’in güzel ilçelerinden birisi olan Rize Fındıklı’nın da siparişleri hazır.  

İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Büyük bir titizlikle, steril bir ortamda hazırlanan ve uzun süre saklanabilen Safranbolu Kıtırı, geçtiğimiz günlerde Rize’nin Fındıklı İlçesinden sipariş aldı. Paketlerimizi göndermek üzere hazırladık. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz” denildi. 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise,” Safranbolu kıtırını çok daha geniş kitlelere tanıtarak, hem belediyemize gelir hem de tanıtımımıza büyük katkı sağlamayı hedefliyoruz. Malumunuz hali hazırda kendi seralarımızda çiçek, meyve, sebze üretiyor, atölyemizde kendi ürünlerimizi yapıyoruz. Amacımız her yönü ile belediyemizin yükünü azaltmak. Biz Safranbolu için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz."
 

Editör: Haber Merkezi