Japonya Hükümeti tarafından desteklenmeye uygun projeler arasında yer alan Gezici Sağlık Tarama Aracı Projesi’nin açılış törenine katılmak üzere Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Safranbolu'da ağırlandı.

Dün saat 16:00’da Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu geliştirmek için, Japon Büyükelçiliği tarafından Safranbolu’da açılan ”Japonya’yı Keşfetmek” adlı sergiye katılan Büyükelçi Kazuhiro, akşam saatlerinde ise Karabük Valisi Fuat Gürel ve Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün de bulunduğu akşam yemeğinde, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile bir araya geldi. Başkan Köse, yemeğin ardından Büyükelçi Kazuhiro’ya Safranbolu’yu temsil eden eşyalar hediye etti.

Ekip, bugün Tarihi Çarşı turunda tekrar buluştu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde, Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’ya Safranbolu’nun eşsiz tarihi güzellikleri anlatıldı. Tarihi Çarşı meydanında buluşan ekip, gezi aracı ile Safranbolu’nun tarihine doğru yola çıktı. İzzet Paşa Camisi, Cinci Han, Kaymakamlar Konağı gibi tarihi yapıların hikâyelerinin Japon Büyükelçi’ye aktarıldığı tur, Hıdırlık Tepesi’nde sona erdi.

Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’ya, Safranbolu’nun meşhur ve tescilli ürünlerinden olan Çavuş Üzümü ve Safranbolu kıtırı da ikram edildi.