Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 9 – 12 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 25. kez kapılarını açacak. 

Fuar her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

Türkiye’de pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonu oluşmasına ortam hazırlayan, Türkiye’de şehirlerin hatta köylerin markalaşmasına ve yerli ve yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapan turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısı olan Fuar, tüm katılımcılara, profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilere yeni iş ve iş birliği olanakları da sunabilen bir platform. 

Safranbolu'yu her platformda en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Burada da amacımız tarihi yapısı, korumacılıktaki başarısı ile turizmde önemli bir potansiyel olan kentimizi tanıtmak, turizmine katkı sağlamaktır. Görev alacak olan mesai arkadaşlarıma şimdiden kolaylıklar diliyorum" dedi.

EMİTT Fuarının dünyanın en büyük ve en önemli 5 fuarı arasında olduğunu kaydeden Başkan Köse, ‘’Bu durumun farkındayız ve bu nedenle fuara oldukça iyi hazırlanıyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarın gözdesi Safranbolu olacaktır. Belediye olarak turizm ve tanıtım adına önemli çalışmalara imza attığımız düşünüyorum. Safranbolu'yu böylesi önemli platformlarda başarı ile temsil etmenin mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.