Asmaaltında gerçekleşen bayramlaşma törenine Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Miraç Çoban, İlçe Jandarma Komutan V. J. Teğmen Emirhan Bedir, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdür ve Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İkramlar ve İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından yapılan duanın ardından konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bayramlar paylaşmanın en üst seviyede yaşandığı günlerdir. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda buna o kadar çok ihtiyacımız var ki, bayram öncesi özellikle ihtiyaç sahibi ailelere ziyaretler gerçekleştirdik gerçekten ihtiyacı olan çok fazla insanımız var. O nedenle bayramlar paylaşmayı biraz daha fazla gündeme taşıyor. Kurban Bayramında paylaşımlarınızı ihtiyacı olan insanlara ulaştıracağınıza inanıyorum” dedi.

Başkan Köse’den Müjde 

Belediye Başkanı Elif Köse, bayramlaşma töreninde bir de müjde vererek turizm sezonunun ardından Cinci Hanı arkasındaki restorasyon çalışmasının başlayacağını söyledi. Başkan Köse konuşmasını “Sofranızdan bereketin, bedeninizden sağlığın, yanınızdan sevdiklerinizin eksik olmadığı daha nice bayramlara erişmeniz dileği ile” diyerek noktaladı. 

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “ Bayramlar, dayanışma, paylaşma, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi her türlü güzelliğin bir arada yaşandığı müstesna günler. Bizlerde bunu en güzel şekilde yaşıyoruz. Bizim kültürümüzün en önemli özelliklerinden birisi sevinçler paylaştıkça arta, hüzünler paylaştıkça azalır. Bu günlerden birisi de bayramlarımız.  Huzur, sağlık ve mutluluğunuzun daim olması dileği ile bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

Asmaaltında gerçekleşen törenin ardından protokol üyeleri sırası ile İlçe jandarma Komutanlığı, Safranbolu Belediyesi itfaiye Müdürlüğü, Devlet hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi