Safranbolu Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, anlamlı bir açılış gerçekleştirdi. Sadece kadınların yararlanabildikleri sosyal yaşam merkezi olan  ‘’Hanım Evi’’ özel bir tarih seçilerek 8 Martta hizmete sunuldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye müdürleri ve personeli ayrıca çok sayıda vatandaş katıldı. 

Safranbolu perşembe pazarı içinde bulunan merkez, kadınların hoşça vakit geçirebilecekleri, şehir dışından gelenlerin bekleme alanı olarak kullanabilecekleri,  mescit ve emzirme odasıyla misafirlerin ihtiyaçlarını da karşılayacak. Hanım Evinde tüm içecekler de belediyenin ikramı olacak.

Sosyal faaliyetlerin yer aldığı Hanım Evine gelenler, Yapboz, satranç gibi oyunların yanı sıra mini kütüphaneden de yararlanabilecek. Haftanın belli günleri, ihtiyaç duyan misafirlere psikolojik destek sağlayacak uzmanlar, diyetisyenler, pedagog, avukat ve alanında birçok uzman danışmanlık hizmeti de verecek.

Merkezin Safranbolu için önemli bir mekan olduğunu vurgulayan Başkan Köse; "Bu önemli günde açılışını gerçekleştireceğimiz Hanım Evimiz, sadece kadınlarımızın gelebileceği, onlar için hazırladığımız özel bir alandır. Kendinizi evinizde hissetmenizi istiyorum. Emek veren, sabır gösteren ve hakkını savunan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü yeniden kutluyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi