Bostanbükü Köyü’nün bir kısmı, yapılan referandum ve 03.12.2014 tarihli, 175 sayılı  meclis kararı ile Safranbolu Belediyesine bağlanarak, Barış ve Musalla Mahallelerinin sınırlarına dahil edilmişti. Belediyenin hizmet alanına katılan bu bölgenin suyu, imzalanan protokolle Bostanbükü Köyü’nden verilmeye devam edildi. 

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün (DSİ) su depolarının yapımını bitirmesinin ardından, Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Bostanbükü Köyü’nden Barış ve Musalla Mahallelerine dahil edilen bölgeye içme suyu verebilmek için, yaklaşık 2.500 metre uzunluğunda içme suyu hattı imalatı işlemlerine başladı. Bahsi geçen bölge için DSİ tarafından yapımı biten 2 adet içme suyu depolarının Belediyeye devredilmesinin ardından, bölgedeki vatandaşlar Safranbolu Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla getirdiği içme suyunu kullanacak. 

2500 Evler’de tümülüsün olduğu mevkide başlayan çalışmalarla ilgili konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Belediyemiz, tüm ekipleri ile halkımızın hayatlarını çok daha rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri için görev başında. Bu açıdan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personelimizin sorumluluğu da oldukça ağır. Onlar şu günlerde, Belediye sınırlarına sonradan dahil edilen bölgeye götüreceğimiz suyun hattını döşeyerek, önemli bir çalışmayı yürütüyorlar. Kendilerine kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi