Safranbolu Belediyesi’nin Sosyal Tesisler Restoranında bu akşam ki iftar yemeğinden çok sayıda kişi zehirlendi.

Edinilen bilgilere göre; Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin fırıncı esnafına sosyal tesisleri restoranında bu akşam verdiği iftar yemeğinden çok sayıda kişi zehirlendi. Zehirlenenler arasında restorana giden başka müşterilerinde olduğu öğrenildi.

Bu akşam ki iftar yemeğinde diğer müşteriler ile birlikte yaklaşık 65 kişinin bulunduğu Safranbolu Belediyesine ait Bağlar semtindeki sosyal tesisleri restoranında yedikleri et rostodan çok sayıda kişinin zehirlendiği belirtildi.

İftardan 2-3 saat sonra gıda zehirlenmesi belirtileri ve şikayetleri ile Safranbolu Devlet Hastanesine 17, Özel Medikar Hastanesine 2, Karabük E.A. Hastanesine ise 3 kişi olmak üzere, toplam 22 kişinin müracaat ettiği, hepsinin de aynı yerden yemek yediği öğrenildi.

Gıda zehirlenmesi ile hastaneye gidenlerin midesi yıkanarak, serum verildiği ve tamamının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Şüphelenilen et rosto ve diğer yemeklerden numune alındı.

Safranbolu’daki Fırıncı esnafına iftar veren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ise sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi.

Gıda zehirlenmelerinin baş gösterdiği saatlerde Başkan Elif Köse’nin evinde olduğu ve sağlık durumunun nasıl olduğu ise öğrenilemedi.