Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanları için veterinerlik, barınma, bakım ve besleme hizmetlerinde her geçen gün hizmet ağını genişletiyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin isteği üzerine çok daha modern bir hale getirilen merkezde son 6 ayda  165 kuduz aşısı, iç dış parazit aşısı, kısırlaştırma ve 165 sahiplendirme yapılarak 178 hasta ve yaralı sokak hayvanın tedavisi yapılarak yasalar gereği doğal ortamlarına bırakıldı.

Soğuk kış şartlarında sahipsiz sokak hayvanlarının hayatta kalabilmeleri için kentin çeşitli yerlerine konumlandırılan kedi evleri ve Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen hafta sonlarında, Safranbolu’nun her köşesine bırakılan mamalar sayesinde sahipsiz sokak hayvanları yaşama tutunuyor. Yaralı ya da hasta hayvanlar ise merkeze götürülerek veteriner hekim tarafından tedavi altına alınıyor. Tarihi Çarşı bölgesi için belediyenin ahşap atölyesinde özel olarak üretilen tarihi ev görünümlü mama evleri de Tarihi Çarşı bölgesinde çeşitli yerlere konumlandırıldı. 

Belediye Başkanı Elif Köse, Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde daimi olarak hayvanların yasalar gereği tutulamadığını, tedavileri ve aşıları yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakılmaları gerektiğinin bilgisini vererek şu sözlere yer verdi. ‘’ Şehir hayatını paylaşmak zorunda olduğumuz can dostlarımızın yaşam haklarını korumak bizin insancıl görevimiz. Bizler belediye olarak onların barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ayrıca belediyemize mama bağışı yapan hayvan severlerin de büyük desteğini görüyoruz. Ben tekrar tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum’’dedi.

Editör: Haber Merkezi