Safranbolu Belediyesi, Kovid-19 önlemleri kapsamında ilçe genelindeki pazarcı esnafına yönelik HES kodu denetimlerini sürdürüyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Harmanlar bölgesinde bulunan salı pazarında, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden denetim yaptı.

Yapılan denetimlerle pazarcı esnafının ve vatandaşların risk durumu kontrol edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde riskli durumda olan pazar esnaflarının tezgâh açmasına müsaade edilmiyor. Ayrıca ekipler maske, mesafe ve temizlik ile ilgili denetimlerini de titizlikle sürdürüyor.

HES Kodu uygulamasının hem pazarcı esnafların hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşların güvenliği için önemli bir uygulama olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tüm pazarlarda denetimleri artırdıklarının bilgisini verdi.

Başkan Köse ‘’ Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tüm kararlara uymak bu salgından çok daha kısa sürede kurtulacağımız anlamına gelir. Pazar yerlerinde yapılan bu uygulama, pazarcı esnafımızı ve vatandaşlarımızı salgın bulaşından korumaya yöneliktir ’’dedi.

Editör: Haber Merkezi