Safranbolu Belediyesi, Dünya Miras Kenti unvanı ile Safranbolu’ya değer katmış kentin kimliğinin oluşmasına katkı sunmuş ebediyete intikal eden Sadi Yaver Ataman’ı unutmadı.  

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin öncülüğünde pandemi nedeni ile dijital platformda bu akşam saat 20.30’da Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak anma programını, Başkan Elif Köse, Araştırmacı Yazar Aytekin Aytekin, Erbil Ünal gerçekleştirecek.  Süleyman Şenel ve Ataman Erkul ise video mesajları ile programa katılım sağlayacak. 1994 yılında hayata gözlerini yuman, Safranbolu üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen ve halk bilimine büyük katkılar sağlayan "Folklor uzmanı, müzikolog, saha araştırmacısı, sanatçı, eğitimci, yönetici, sanat uygulayıcısı ve devlet sanatçısı Sadi Yaver Ataman, vefatının 26. Yıl dönümünde bu akşam anılacak.

1940 yıllarında Belediye Başkanlığı ve Halkevi başkanlığı yapmış Sadi Yaver Ataman’ı kabrinde ziyaret eden Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun yetiştirdiği nadide insanlardan biri olan, sanata ve kültüre kendini adamış, çalışmalarıyla Türk Halk Müziğine yön vermiş kentin değerlerinden olan Sadi Yaver Ataman’a kentin minnet borcu olduğunu ifade ederek şu sözlerle devam etti; "Safranbolu kültürünü ve yaşam tarzını sanata yansıtan büyük üstadı vefatının 26. Yılında rahmet ve minnetle anıyoruz."

Editör: Haber Merkezi