Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Uygulama ve Üretim Biriminde üretilen elmalar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün uygulama alanı olan SAKEM’e getirilerek kurutulmaya başlandı.

Yeni alınan kesme aparatı ve kurutma makinesi ile deneme işlemlerini yürüten personel, 360 kilo elmayı kurutacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kurutmaların sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşların çocuklarına Derman Ekibi tarafından ulaştırılıp beslenme çantalarına konacağını ayrıca da satışa sunulacağını söyledi.

Başkan Köse konuyla ilgili yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi:

Seramızda üretim yapmaya devam ediyoruz. Burada ürettiğimiz sebzelerin bir kısmını sosyal tesisimizde, bir kısmını da SAKEM’de hazırlanan aceze yemeklerinde kullanıyoruz. İhtiyaç sahiplerine gıda anlamında bu şekilde destek olurken, elmalarımızla da vitamin takviyesi yapmak istedik.”

Önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına beslenme çantası götürmeye başlayacaklarını belirten Başkan Köse, “Çantaya kuruttuğumuz elmalardan da koyacağız ki vitamin de alabilsinler. Kesilerek kurutulan elmalarımızı bu şekilde hem daha çok vatandaşımızla paylaşacağız hem de daha uzun süre saklanabilmesini sağlayacağız. Eskiden ‘tavşut’ denen ürünümüzün bir kısmını da satışa sunacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi