Safranbolu Belediyesi tarafından yaklaşık üç ay önce hizmete sokulan Hayır Çarşısı açılışı gerçekleştirildi


 

20130530AW000925_01“Veren Elle Alan Eli Buluşturmak” sloganıyla Safranbolu Belediyesi tarafından yaklaşık üç ay önce hizmete giren Hayır Çarşısı’nın açılışı Karabük Valisi İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve eşi, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve eşi, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Başkan Aksoy "Bir Osmanlı geleneğini yaşatıyoruz. Safranbolu Dünya Miras kenti ama onun ötesinde Osmanlı’nın parmak izi. Osmanlı buraya öyle bir damga vurmuş ki, bu sadece evleriyle, bahçeleriyle, Arnavut kaldırımıyla değil kültürüyle de damga vurmuş. Yardım severlik ve insanlara yardımcı olma düşüncesi burada hep olmuş. Safranbolu’muzda veren el ile alan elin köprüsünü oluşturduk. Safranbolu’da pek çok kişi evinde bulunduğu eşyaların fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı arzuluyor. SAKEM bünyesinde hayır çarşısı kurduk. Elinde fazla eşyası olan vatandaşlarımız beyaz masaya müracaat ediyorlar. Bizde onları alıp buraya getiriyoruz, burada onları temizliyoruz. Gelen malzemeler burada paketleniyor, ihtiyaç sahipleri tespit ediliyor, ihtiyaç sahiplerine kart veriliyor, onlar dilediklerini alıyorlar. Biz burayı tek bir dükkan olarak düşünmüştük, bir anda o kadar çok talep geldi ki şimdi üçüncü dükkanı da kullanacağız. Üç ayda 150 aileden toplam 500 kişiyi giydirdik. Toplam 3 bin kıyafeti ihtiyaç sahibine verdik, şuanda stoklarda 10 bin civarında kıyafet var” dedi.

20130530AW000925_02Konuşmanın ardından açılış duası yapıldı. Açılış kurdelesi kesilirken, ardından SAKEM’de Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yıl boyunca yapılan ürünler sergilendi.

 

Editör: Haber Merkezi