Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmaması için şehrin çeşitli yerlerine mama bırakıyor. 

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz sokak hayvanları için veterinerlik, barınma, bakım ve besleme hizmetlerinde her geçen gün hizmet ağını genişletiyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin isteği üzerine hafta sonları şehrin çeşitli yerlerine mama bırakılarak sokak hayvanlarının karnı doyuruluyor. Soğuk kış günlerinde sahipsiz hayvanların soğuktan korunmaları için de vatandaşın talebi üzerine kedi evleri üretilerek gerekli bölgelere bırakılmaya devam ediyor.Her canlının yaşam hakkını korumak bir idareci olarak değil insan olarak vazifemizdir ifadelerine yer veren başkan Köse, hiçbir canlının açlıktan ölmesine gönlümüz razı olmaz ifadelerine yer vererek şu sözlerle devam etti. ‘’ Belediyemizin imkânlarıyla elimizden geldiğince sahipsiz hayvanların tedavilerini ve aşılarını yapmaya gayret gösteriyoruz. Can dostlarımızın doğal ortamlarında barınmalarını ve beslenmelerini sağlamak için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ben tekrar bizlere mama konusunda destek veren tüm hayvan severlere teşekkür ederim’’dedi.

Editör: Haber Merkezi