Geçtiğimiz günlerde Safranbolu'da da yaşanan yoğun yağışın etkilediği bir ev, Safranbolu Belediyesi ve Rotary Kulüp tarafından yenileniyor.

Safranbolu Belediyesi ekipleri, yoğun yağışla birlikte evin içinin çamurla dolmasının ardından hane sakinlerini tahliye etti. Su basan evin içinde dolan balçık dışarı atıldı, zarar gören eşyalar atıldı, itfaiye 3 kez yıkama yaptı, boya badana çalışmalarından sonra Rotary kulüp evin eşyalarını komple yeniledi, aileye gıda takviyesi yapıldı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

İlk andan itibaren ekiplerin ailenin yanında olduğunun altını çizen Başkan Köse, “ Arkadaşlarımız yağışın azalması ile birlikte evden suyun tahliyesine başladılar. Daha sonra içeride biriken çamur atıldı. Toplamda üç kez yıkanan evde zarar gören eşyalar da atıldı. Bir iki gün içerisinde boyasının yapılmasının ardından aile yeniden evine kavuşacak” dedi.

Başkan Elif Köse şöyle devam etti, “Selde eşyaların çoğunun zarar görmesi üzerine yaşanan olayı duyarak  evin tüm eşyalarını Rotary Kulüp sıfır olarak aldı ve teslim etti. Kendilerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyor, aileye bir kez daha geçmiş olsun diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi