Safranbolu Belediyesi tüm birimleri ile 24 saat kar mesaisine devam ediyor. 

Son yılların en etkili kar yağışını alan ilçemizde belediye tüm ekiplerini seferber ederken oluşturulan kriz masası ile acil durumlara da daha çabuk ulaşılması sağlandı. 
Vatandaşların hayatlarını normal bir şekilde idame ettirebilmeleri için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Hafta sonu Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizin katıldığı toplantı sonrası oluşturduğumuz kriz masası ile hasta, acil durumu olan ya da yolda kalan vatandaşlarımıza çok daha hızlı bir şekilde ulaşıyoruz” dedi.

120 Personelimizle İki Vardiya Çalışmaya Devam Ediyoruz

Safranbolu’nun yaklaşık 60 yıldır böyle yoğun kar yağışı görmediğini ifade eden Başkan Köse, “ Yaklaşık 120 personel ve 32 araç ile ana yolların ve ara arterlerin açık kalması için 2 vardiya çalışmaya devam ediyoruz. Karla mücadele araçlarımız durmaksızın yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte Hardoff Safranbolu Spor Klübü ve İhlas Off Road Gezi Karavan Grubu üyeleri de gönüllü olarak belediyemizle ortak hareket etmekte” diye konuştu.

Son bir haftadır tüm ekiplerin kar’ın Safranbolu’da ki yaşamı etkilememsi için olağanüstü bir çaba ile çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Elif Köse, “Bu bağlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen halkımıza gönüllü çalışanlarımıza ve en önemlisi değerli mesai arkadaşlarıma sosuz teşekkür ediyorum. Acil durumlar için Halk Masası 153 nolu hattımız 24 saat açık durumda. Her daim vatandaşımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Ekipler dün geceden itibaren hızlı bir şekilde ise yol kenarları ve ara arterlerde biriken karları kaldırmaya başladı. 
 

Editör: Haber Merkezi