Safranbolu Belediye Meclisinin bu gün yapılan toplantısında Encümen, Başkanvekillikleri, Katip ve Komisyon Üyelikleri seçimleri yapılmıştı.

İkişer üyeden oluşan Encümen ve Katip üyelikleri, CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı meclis üyelerinin birbirlerine oy vermemesinden dolayı AK Parti ve MHP’ye kaymıştı.

Gizli oylamada 13’e, 13 oy eşitliği olması gereken Encümen ve Katip Üye seçimlerinin kura ile belirlenmesi gerekirken, AK Parti ve MHP adayları oy fazlalığı ile seçildi.

OY VERMEYEN MECLİS ÜYESİ AVI BİR İSTİFA GETİRDİ, BİR İSTİFA DA YOLDA

Seçimlerin yapıldığı meclis toplantısından sonra CHP ve İYİ Parti Gurubu ortak bir toplantı yaptı ve kimlerin oy vermediği sorgulandı.

İYİ Partili Gökçe Aydın’ın ısrarla çağırılmasına rağmen gitmediği toplantıda yine İYİ Partili Meclis Üyesi Hamdi Soykal, Encümen ile Katip üyeliklerinde CHP adaylarını yazmadığı suçlamasıyla karşı karşıya kalınca partisinden istifa etti ve bağımsız meclis üyesi oldu.

‘Kim oy vermedi?’ toplantısına ısrarla çağırılmasına rağmen gitmeyen diğer İYİ Partili Meclis Üyesi Gökçe Aydın’a da Millet ittifakı gurubuna oy vermediği suçlaması yapıldığı iddia edilirken, Aydın’ın da her an partisinden istifa edeceği konuşuluyor.

İL BAŞKANLARI APAR TOPAR BİR ARAYA GELDİ

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ile İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin’in meclis toplantısında yaşanan seçim hezimetinin ardından bir araya geldikleri öğrenildi.

Çakır ile Serin’in toplantıda meclis üyeleri arasında yaşanan sorunları konuştuğu belirtilirken, “Belediye Başkan Yardımcılarında olası bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı da görüşüldü mü?” sorusu konuşuluyor.

MİLLET İTTİFAKI AZINLIĞA DÜŞTÜ

25 Üyeden oluşan Safranbolu Belediye Meclisinde, AK Parti 8, MHP 5 Meclis Üyesi ile Cumhur ittifakı 13 Meclis Üyesine sahip.

CHP’nin 8 üyesi bulunurken, İYİ Parti meclis üyesi ise 4’den 3’e düştü ve Millet İttifakı meclis üyesi sayısı 11 oldu.  

KOMİSYON SEÇİMLERİ TEKRAR YAPILACAK MI?

İYİ Parti’nin grup kurma sayısı olan 4’den, 3’e düştüğü için bu gün yapılan İmar, Plan Bütçe ile Kültür ve Turizm Komisyonların yeniden yapılması gerektiği ve İYİ Partili meclis üyelerinin komisyonlardan çıkarılması gerektiği görüşü beyan ediliyor.

Editör: Haber Merkezi