SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY “BİSİKLET FEDERASYONU İLE GÖRÜŞÜP TÜRKİYE DAĞ BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI FİNAL AYAĞINI SAFRANBOLU’DA YAPTIRACAĞIM. SAFRANBOLU’NUN TURİZM POTANSİYELİNİN 500 BİN VEYA 1 MİLYONDAN DAHA FAZLA OLDUĞUNA İNANIYORUM”


 

 

safranboluya-1milyon-turist
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nun 1 milyon turist hedefini yakalamak için alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İHA muhabirine açıklama yaparak, Eski Çarşı bölgesinde vatandaşların otopark sorunu çektiğini belirterek, bu sorunu gidermek için alt yapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Safranbolu’ya üçüncü bir giriş yolu yapımının da sürdüğünü belirten Aksoy, “Biz alt yapımızı hedeflediğimiz turist sayısına göre ayarlıyoruz. Trafik ile ilgili ekstra gündem oluşturuyoruz. Çarşıya girebilecek üçüncü bir yol oluşturuyoruz. Birinci yol Kastamonu tarafından gelen, ikinci yol Beybağı’ndan aşağıya geliş, bunun alternatifi olsun diye Bostanbükü’nde Batuta yolu var, İbn-i Batuta’nın Safranbolu ile ilgili anılarını yazdığı ve Safranbolu’ya giriş yaptığı Tabakane tarafına giriş yolu var, o yolu şuanda faaliyete geçiriyoruz. Bu farklı bir taraftan girişi ve farklı bir zenginliği de günde getirecek. Bizim Hasan Dede Tepesi’nde yapmış olduğumuz düzenleme aynı zamanda rekreasyon düzenlemesi aynı zamanda kente bir seyir terası kazandırılması bir o kadarda otopark alanı kazandırılması. Çarşı bölgesine gelen herkes otoparktan dert yanıyor. Arabasını park edecek yer bulamıyor. Bunların hepsini o bölgede ayarlayacağız, bu bir alt yapı çalışması. Biz burada 5 yıldızlı otel yapıyoruz. Belediyemizin arsasını verdiğimiz yerde inşaat başladı. 200 yatak kapasiteli, konferans salonları, yüzme havuzu olan otel yapılacak. Bunun yanında çarşıda çok değişik bölgelerde yeni yeni konak otellerimiz faaliyete geçiyor. Bağlar bölgesinde bütün konaklarımız otel haline geldi” dedi.

Safranbolu’da üç hafta önce dağ bisikleti yarışlarının yapıldığını belirten Aksoy, Bisiklet Federasyonu Başkanı ile görüşerek Dağ Bisikleti Şampiyonası finalinin Safranbolu’da yapılması için girişimlerde bulanacağını kaydetti.

20130502AW000267_01Safranbolu’nun turizm potansiyelinin çok fazla olduğunu belirten Aksoy, “Turizm yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizim değişik turizm aktivitelerini de halka halka şeklinde olayın içine katmaya devam ediyoruz. Seyir terası büyük bir turizm aktivitesi, orası Safranbolu’ya gelen insanların 3-4 saat zamanını uzattı. Bu da bir güne tekabül ediyor. Bunun yanında kanyonumuzu Sayın Valimiz ile birlikte turizme açtık. İzzetpaşa Camii’nin hemen altında çarşı içerisinde mükemmel bir kanyonumuz var, orayı seyir terası haline getirmeyle ilgili küçük bir seyir terası yaptık. Buna benzer turizmle ilgili restorasyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bizim söylediğimiz 500 bin turist rakamını yakalamaya dönük alt yapı çalışmaları. Yani lafla değil icraatla bunu yapıyoruz. Bundan 3 hafta önce Safranbolu’da dağ bisikleti yarışlarını yaptık. Çok değişik vesileleri bizim tanıtım haline getirip bunları gündeme getiriyoruz. Bizim değerlerimiz o kadar çok ki üzerlerini parlattıkça altlarında yeni değerler çıkıyor. Hiç gündemde yokken dağ bisikleti yarışları şuanda Safranbolu’nun gündemine geldi. Bisiklet Federasyonu ile görüşüp Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası final ayağını Safranbolu’da yaptıracağım. Ben Safranbolu’nun turizm potansiyelinin 500 bin veya 1 milyondan daha fazla olduğuna inanıyorum. Dünyada kültür turizmini yapan kentlerine gidip geliyorum, o kentlerdeki turizm varlıkları ve değerleri ile kendi kentimin varlık ve değerlerini üst üste koyuyorum, onların elde etmiş oldukları rakamlar bizim kat ve kat üstümüzde ama ellerindeki turizm potansiyeli bizim ki kadar güçlü değil. Türkiye’nin turizm potansiyeli hızla büyüyor, ama bu büyümede Safranbolu’yu bu potansiyelin içine sokamadık. Kültür turizmi yapan, Antalya’nın turizm potansiyeline, Kapadokya turizm potansiyeline, Efes turizm potansiyeline, İstanbul’un turizm potansiyeline baktığımda bu potansiyellerin Safranbolu’yu biz biraz daha gündeme getirdiğimizde onların 2-3 ve 10 milyon turist sayıları var. Bizim elimizde olan değerlerin farkına varmalıyız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi