Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan "Safran Yetiştiriciliği Kursu" geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi safran üretim tarlasında başladı. 

Safranbolu'nun ismini aldığı bitki olan safranın yetiştiriciliğini yaymak, bitkinin geleceğine yatırım yapmak adına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse öncülüğünde çalışmaları hızlandıran Safranbolu Belediyesi ekipleri, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı Safran Yetiştiriciliği Kursu'na destek sağlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Safranbolu Halk Eğitim Müdür Vekili Alim Arslan, "Safran yetiştiriciliği ile ilgili Bakanlığımızın modül sayfasında yayınlanması için çok talep vardı. Gerekli düzenlemelerin ardından Bakanlığımız bu çalışmayı kurs programları içerisine aldı. Bu Safranbolu’muz adına sevindirici bir gelişme; çünkü ülkemizde böyle bir kurs ilk defa Safranbolu’da düzenleniyor. İlk kursumuzu açtık ve kursiyerlerimiz ürün toplamaya başladılar. Safranbolu Belediyesi'ne teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Eğiticiliğini Safranbolu Belediyesi personeli Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu'nun yaptığı Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan kursta, ilk hasat bugün Safranbolu Belediyesi'ne ait safran tarlasında yapıldı.

Editör: Haber Merkezi