21 - 23 Ekim 2022'de 6.'sı yapılacak Safran Hasadı Festivali'nin 2. toplantısı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin önderliğinde Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nin toplantı salonunda yapıldı. Saat 14.30'da başlayan toplantıya; Safranbolu Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kültür ve Turizm Vakfı ile Turizm İşletmecileri Derneği temsilcileri katıldı. 

Başkan Köse yaptığı açılış konuşmasında, katılımcılara 1. toplantının verilerinin dosya halinde sunulduğunu, bu toplantıda görüşülenlerle de Festival'in taslağının oluşturulacağını söyledi. 

Ardından, toplantıya katılan Bon Production temsilcileri tarafından, hazırlanan taslağın anlatımı yapıldı. Devamında katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu. Festival'in, Safranbolu'nun ve safranın ismini daha duyurulur hâle getirmesinin nasıl sağlanacağı ve bütçe ile ilgili görüşler konuşuldu. Tarihinin öne çekilmesi önerisinde bulunuldu. 

Belediye Başkanı Elif Köse, katılımcıların gelişmelerle ilgili bilgilendirileceğini söyledi ve onlara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.