SAFRANBOLU TSO’NUN OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI’NA KBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL KONUK OLDU


 

rektor-safranbolu-tsoSafranbolu Ticaret ve Sanayi Odası 2014 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Şahin Başkanlığında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın katılımıyla odamız hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantının olağan gündeminin tamamlanmasının ardından Prof. Dr. Burhanettin Uysal toplantıya teşrif etti. Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar tarafından yapılan açıklamalarda, 2013 yılı Aralık ayı içerisinde Safranbolu TSO tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ve projeler, ve 2013 yılı istatistikleri aktarıldı.

Ayrıca Bosna Hersek gezisine de değinen Acar, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan 40 kişilik kafile ile Bosna-Hersek'e düzenledikleri ziyaret kapsamında, bu ülkedeki yatırım imkânlarını yerinde gördüklerini ve yatırım fırsatlarını da incelediklerini belirtti.

Meclis Başkanı Ahmet Şahin ise; “1998 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı olarak Safranbolu Meslek Yüksekokuluna ilk başladığınız zaman 300 öğrenci ile başlayıp bugün 2014 yılında ise 32.000 öğrenciye ulaşmış Karabük Üniversitesi’nin kaptanısınız. Bizlerde Safranbolu olarak bu geminin içerisindeyiz. 1998 yılından bugüne kadar Üniversitemiz çok gelişti, bunun için çok teşekkür ederiz.” dedi.

Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sizlere Karabük Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne geldiği nokta ve geleceği ile ilgili geniş bir bilgilendirme yapmak istiyorum.” diyerek sözlerine başladı;

"Üniversitemiz tercih edilen bir üniversitedir. 2013 ÖSYS’de yer alan 187 üniversite arasında, Karabük Üniversitesi 322 bin 922 tercih sayısı ile 7. sırada, Lisans Programları düzeyinde yerleşen 7 bin 555 öğrenci sayısı 8. sırada yer alırken, toplamda yerleşen 12 bin 248 öğrenci sayısı ile de 10. sırada yer aldı. Bu veriler Karabük Üniversitesi’nin 6 yılda geldiği noktanın, yakaladığı başarının safranbolu-tsotesadüfî olmadığını bizlere gösterdi. Bu başarıda herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve yapmaya da devam ediyor. 2013 yılı içerisinde başarılarımız uluslararası ödüllerle taçlandırıldı. Bugün Karabük Üniversitesi yabancıların gözünde, Tarihi ile gurur duyan, elindekini bir başkasıyla paylaşmak isteyen ve her yaptığı işin altına eğitimi yerleştiren bir üniversite olarak anılmakta ve model bir üniversite olarak gösterilmektedir.” dedi.

Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar ve tüm meclis üyeleri Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a toplantıya katıldığı ve Meclis üyelerini bilgilendirdiği için teşekkürlerini sundular.