Safranbolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan parklara bodur meyve ağaçları dikmeye başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yıldırım’ın da katılımıyla, Barış Mahallesi, Sakızağacı Parkı ve Ahmet Çakır Parkına bodur meyve ağacı fidanı dikildi. Kendi elleriyle bodur meyve ağaçlarını diken Başkan Köse, kent genelinde toplamda 64 bodur meyve ağacı fidanı dikildiğini, boylarının kısalığı sayesinde çocukların oyun oynadıkları parklarda bu meyveleri kolayca toplayıp yiyebileceklerini belirtti.

Parkları meyvelendirme çalışmaları kapsamında, Esentepe Mahallesi,  Rüzgar Parkı, Hulusi Zeren Parkı, Bağlarbaşı Mahallesi,  Nezihe Kadıoğlu Aycan Parkı, Aşağı Tokatlıbağları Mahallesi, Eczacı Erhan Nuri İnegöllü Parkı,  Emek Mahallesi Sezai Yıldız Parkı ve Yaşam Parkına; çıtır elma, sulu armut, muşmula, erik fidanı çeşitleri dikildi.

Park alanlarında, çocukların ve vatandaşların mevsiminde dalından koparıp meyve yemelerini sağlayacağız ifadelerine yer veren başkan Köse; ‘’Park alanları oluşturmaya ve meyve ağaçları dikmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi