SAFRANBOLU’DA YAŞANAN BAYRAK SÖKME OLAYI İLE İLGİLİ 30 MART’TA MHP ADAYI OLAN MUSTAFA ÖZATA “SAFRANBOLU’YA YAKIŞAN, BAYRAKLARLA EN GÜZEL BİR ŞEKİLDE SÜSLEMEKTİR”


 

bayrak-sbolu-ozata

Safranbolu’da geçtiğimiz hafta sonu Ülkü Ocaklarının direklere ve otobüs duraklarına yapıştırdığı Türk Bayraklarını, Belediye’nin temizlik elemanlarının kazıyarak sökmesine tepkiler her geçen gün çoğalıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, tepkiye neden olan bayrak sökme olayına karşı “Bayrak kanunu var, üzerine her hangi bir sembol veya yazı yazılamaz. Buna müsaade etmeyiz” şeklinde açıklama yapmıştı.

30 Mart Yerel Seçimlerinde Safranbolu MHP adayı olan Mustafa Özata da, Safranbolu’da yaşanan bayrak olayı ile ilgili Karabük Net Haber’e kısa bir açıklama yaptı.

Özata “Sökülen bayrakların, bayrak kanununa uygun olmadığı ifade ediliyor. Madem sökülen bayraklar, bayrak kanununa uygun değil, Safranbolu’nun Sayın Belediye Başkanı da, Safranbolu’ya yakışan ve en güzel bir şekilde şehir merkezini bayraklarla süslemesidir. Örneğini Karabük merkez de görüyoruz.” Dedi.