20130316AW000514_01Karabük’ün Safranbolu ilçesinde emekli Bahattin Tunç, çocukluk günlerinde oyuncaklarla başladığı birikimler, yaşamın tüm evrelerinde de devam ettirerek oda dolu koleksiyona sahip oldu.

Bahattin Tunç, 40 yıldır biriktirdiği, aralarında antika değeri taşıyan paralar, padişah kalemi ve fosillerin de bulunduğu 3 bin parçalık koleksiyonunu sahibi olduğu evin altındaki odada sergiliyor.

Bahattin Tunç, Safranbolu’nun Dana Köy’de geçen çocukluk günlerinde tel araba ve atacak ile başladığı biriktirme gençlik günlerinde de sigara,çakmak ve tespih ile devam ettirerek, emekli olduktan sonrada kutsal topraklardan getirdiği zemzem suyu,çöl kumu ile sürdürdüğün anlatarak, “Çocukluğundan dolayı meraklı olduğum şeyleri ilgim çoktu. Bende çocukluğumdan beri bunları biriktirdim. 35 yıllık bir birikimi olunca ortaya böylesi güzel şeyler çıktı. Sadece 330 tane eski para çeşitleri var. Birbirinden değişik çocukluk dönemimize ait eşyalar olunca buraya gelenler çocuklarını hatırlıyor. Buda bana ayrı bir haz veriyor. Meraklıların görüp bilgi sahibi olması için koleksiyonumu odada sergiliyorum. Merak edenler gelip görebilir” dedi.

20130316AW000514_04Elinde bin 400’lü yıllara ait padişahların kullandığı mürekkep kalemi de bulunan Tunç’un ahşap oyuncaklar için marangozların kullandığı planya makinesini de kendi elleriyle yaptığını söyledi.

Resim Bölümünde okuyan oğlu Mustafa Tunç ise babası gibi koleksiyoner olma yolunda olduğunu söyleyerek, küçüklüğümden beri bende babamla burada ahşap işleri ile uğraşıyorum. Babamla yaptığım uğraşlar sonucu bende hem liseyi hem de şuan Üniversitede resim bölümü okuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi