Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 4 Mayıs’ta yapılacak olan kongresi ile ilgili oda başkanlığına yeni adaylar çıkmaya başladı.

22 Yıldır Muammer Dumaner’in başkanlığını yaptığı Safranbolu Esnaf Odası yönetimin geçirdiği denetim ve müfettiş soruşturmasının ardından olağanüstü kongre kararı alınmıştı.

Pandemi döneminde mevcut oda başkanı Muammer Dumaner’in 65 yaş kısıtlamasına takılması ile birlikte vekaleten yönetilmekteydi. Başkan ile Yöneticiler arasında maaşın tabandan, tavandan alma konusunda polemikler yaşanmış, konu basına yansımıştı. Ardından bazı usulsüz uygulamalar var denerek yine Yöneticiler ile Başkan arasında yaşanan polemiklerin ardından konu müfettişlik olmuş, hukuki boyut kazandırılarak adli işlemeler başlatılmıştı.

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar odasında yaşananları yakından takip eden Safranbolular da odada değişimin şart olduğunu konuşmaya başladılar.

Tüm bu gelişmeler devam ederken 2014 yerel seçimlerinde Safranbolu, Karaali Mahalle Muhtarlığına seçilen, 2019 da aynı göreve devam eden ve aynı zamanda Safranbolu Esnaflarından olan genç iş adamı Osman Kesici, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili önümüzde ki günlerde bir basın açıklaması yapacağını belirten Osman Kesici “Çok sayıda esnaf arkadaşlarımla durum değerlendirmesi yaptık. Birçok esnaf arkadaşımı, STK başkanlarının ve protokol üyelerini gezerek, istişarelerde bulundum, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun dedik ve aday olmaya karar verdik. Özellikle Safranbolu Esnafının içende bulunduğu sıkıntıları aşmak adına yola çıkıyoruz. Allah utandırmasın.” Dedi.

Kesici, ayrıca Safranbolu Esnaf Odasının son yıllarda esnafların sıkıntılarını çözmek adına hiçbir çalışma içinde olmadığının altını çizerek “Adı üzerinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası. Ama esnafımızın özellikle pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıların bir nebze aşılması için hiçbir gayret görmüyoruz. Hizmet amaçlı bu makamlar hiç kimseye baki değil, hiç kimse de bu koltukların kadrolu başkanı değil. Asıl olan esnaflarımıza hizmet etmek ve sıkıntılarında yanlarında olup çözmektir. Ben de bir esnaf olarak, tek amacım Safranbolu’daki esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmek ve sorunlarını çözebildiğimiz kadar çözebilmek.” Şeklinde ifadelerde bulundu.