Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 22. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin onur ve emek ödüllerine; Burçak EVREN, Hakan AYTEKİN ile Özcan GÜRBÜZ lâyık görüldü.

Araştırmacı, sinema yazarı, eleştirmen, arşivci ve eğitimci kimlikleriyle; Türk sinema tarihinin karanlıkta kalan noktalarına ışık tutarak, çok sayıda esere imza atan Burçak EVREN, Sinema Onur Ödülü'nün sahibi oldu. 

Türk belgesel sinema tarihinin usta yönetmeni Süha ARIN’ın öğrencisi olarak başladığı belgesel sinemaya; onlarca ödüllü belgesel filmin üretimini, belgesel sinema alanında yazılmış birçok kitabı ve makaleyi sığdırarak, tecrübesiyle çok sayıda öğrenciyi yetiştiren Hakan AYTEKİN de, Belgesel Sinema Emek Ödülü'ne lâyık görüldü.

Belgesel Sinema Emek Ödülü'nü alan isim ise, Anadolu’da belgesel sinemayı genç yönetmenlere sevdiren, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Erciyes Film Atölyesi'ni kuran ve burada çok sayıda filmin üretilmesini sağlayan Akademisyen / Yönetmen Özcan GÜRBÜZ oldu.

Festival Komitesi'nden yapılan açıklamada, “Komitemiz tarafından, Türk sineması ve belgesel filmlere büyük emekler vererek, hem gelecek nesillere muhteşem arşivler bırakmış hem de birbirinden değerli öğrenciler yetiştirmiş olan Burçak EVREN, Hakan AYTEKİN ile Özcan GÜRBÜZ’e; Onur ve Emek Ödülleri verilmesi kararlaştırılmıştır. Komitemiz adına, sinema ve belgesel dünyasına kattıkları değerler için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” denildi.