Safranbolu Belediyesi tarafından “ Okullar Hayat Olsun “ projesi kapsamında, Safranbolu Emek Ortaokulu okulu bahçesine yaptırılan kamelyanın açılışı yapıldı


20130626AW000903_03Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “ Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ” eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “ Yaşayan Güvenli Alanlar ” haline dönüştürülmesini amaçlayan ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Belediyelerin imkanları işbirliği dahilinde yapılan oturma alanları ve kamelyalar okullarda halkın hizmetine sunulmaya başlandı.

Bu kapsamda Safranbolu Belediyesi tarafından Emek Ortaokuluna yaptırılan kamelyanın açılışı Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş tarafından gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, açılışta yaptığı konuşmada bu çalışmaları diğer okullara da götürme gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Eğitim de Safranbolu’nun çok iyi bir düzeyde olduğunu anlatan Aksoy, “Bu proje ile Eğitimdeki başarının en büyük mimarlarından olan aile de okulla iç içe girmiş oluyor. Bu vesile ile de eğitimdeki başarının daha da artacağı kanaatindeyim. Proje ve kamelyamız hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi