Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP-DER) iş birliğinde yürütülen ödüllü ''Atık Pil Toplama Kampanyasına” öğrenciler kayıtsız kalmadı. Kampanya ile 400 kg’a yakın atık pil toplandı. Bu şekilde atık pillerin çevre kirliliğine sebep olmasının önüne geçildiğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Çocuklarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Atık pil toplama alışkanlığının kazandırılması için düzenlenen bu kampanyanın, ilk etapta Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu, Emek Ortaokulu,  Ünsal Tülbentçi Ortaokulu,  Zati Ağar İlkokulu ve Prof Dr. Sabri Ülgener Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildiğini belirten Başkan Köse, “Bu tür kampanyaları daha sık devam ettireceğiz. Bir dünya mirası olan kentimizde çevre bilincini yayarak çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Top Seti Hediye Edilecek

Kampanyada toplanan piller, Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından TAP-DER’e gönderildi. TAP-DER’in pil ağırlığı 50 kg’ı aşan okulların sıralamasını yaparak hediye edeceği top setleri, Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından okullara ulaştırılacak.


 

Editör: Haber Merkezi