20130926AW000390_05"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen Türkiye'nin yetiştirdiği ender halk ozanlarından Neşet Ertaş ölümünün 1. yılında Karabük'ün Safranbolu ilçesinde anıldı


 

 

Misak-ı Milli Meydanı'nda Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına, soğuk havaya rağmen binden fazla kişi katıldı. Ozanlar Onur Biçer, Vahit Erçin ve Ömer Günday tarafından Ertaş'ın sevilen türkü ve bozlakları seslendirildi. ''Mühür Gözlüm'', ''Gönül Dağı'', ''Dağlar Dağladı Beni'' ,''Neredesin Sen'', ''Ah Yalan Dünya'' ve "Zahidem" türküleri, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, anma gecesinde yaptığı konuşmada, Safranbolu Dünya Miras Kenti olarak, Neşat Ertaş'ın UNESCO tarafından dünya mirası listesine sesiyle, sözüyle, kendine has söyleyiş tarzı ile Anadolu'ya has tescillenmiş bir değer olduğunu söyledi.

20130926AW000390_06İki UNESCO mirasını bir araya getirmek ve Ertaş'ı ölümünün yıl dönümünde halkla birlikte bir kez daha anmak amacı içinde olduklarını vurgulayan Aksoy, "Ozanımızı burada türküleri eşliğinde yad edeceğiz. Anadolu'nun değerlerine Safranbolu’muzda sahip çıktığımızı gösterdiğimizi düşünüyorum. Ayrıca böylesi güzel bir gecede Misak-ı Milli meydanını dolduran Safranbolululara, Neşet Ertaş severlere de teşekkür ediyorum " dedi.

Anma gecesi sonunda Başkan Aksoy, mahalli sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.