31 Mart 2019 Yerel Seçimlerin üzerinden tam üç yıl geçti ve seçilen Belediye Başkanlarının önlerinde iki yıl gibi kısa bir görev süresi kaldı.

Seçim zamanında halkın oyunu alabilmek için yarışa giren belediye başkan adaylarının ellerindeki en büyük kozlarının başında yapacakları projeler geliyordu.

Tüm adaylar seçildiği takdirde neler yapacağını, ne gibi hizmetlerde bulunacağını projeler halinde halka günlerce anlatırlardı.

İYİ Parti Adayı Mustafa Özata’nın çekilmesi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden Safranbolu Belediye Başkanı Seçilen Mimar Elif Köse de 31 Mart Yerel Seçimlerinde halka açıkladığı projeleri ile vaatlerinin acaba ne kadarını yerine getirdi ve ne kadarını yerine getirmedi?

3 Yıllık görev süresince Sosyal Belediyecilik anlayışına yer veren tarihi kentin kadın Belediye Başkanı Elif Köse’nin seçimlerde vaat ettiği en gözde projelerinin başında Safranbolu merkeze yapılacak olan üç ayrı yer altı otoparkları ve eski çarşı bölgesindeki Baba Sultan Rekreasyon Projesi bulunuyordu.

Safranbolu Kıranköy’de trafiği rahatlatmak, park sorunlarını ortadan kaldırmak için kısa vadede merkez tuvaletlerinin olduğu yere, Barış Manço parkının altına ve Flamingo yolunun başlangıcına 100’er araçlık yer altı otoparkları yapılacağını açıklayan Mimar Elif Köse, orta vadede ise Sadri Artunç Caddesinin altına devasa büyüklükte bir yer altı otoparkı yapmayı kesin kararlaştırdıklarını ifade etmişti.

Eski çarşıdaki trafik ve otopark sorununu da ortadan Kaldırmak için Baba Sultan bölgesine yapılacak olan bin araçlık otopark ve turist karşılama merkezi projesi ile de çok övünen Elif Köse, üç yıldır bu projelere bırakın el atmayı, hiç anmıyor bile.

BELEDİYE BAŞKANI MI, SOSYAL MEDYA FENOMENİ Mİ?
Şu anki rakamlarla en az 100 Milyon Lirayı bulacağı belirtilen yer altı otopark ve Baba Sultan projelerinden hiç bahsetmeyen Elif Köse, “sosyal belediyecilik adı altında çocuk severken, asker uğurlarken, Pazar yeri gezerken, domates, salatalık, çorba ve simit dağıtırken fotoğraflar çektirip, sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı gibi bol bol paylaşıyor.” şeklinde eleştirilere uğruyor.

PROJERİNİ NE ZAMAN YAPACAKSIN?
Kıranköy’deki yer altı otopark projeleri ile Safranboluların oyunu alan Elif Köse’nin şimdi bu projeleri iki yıl gibi kısa bir sürede nasıl bitireceği ise ayrı bir tartışma konusu halini almış durumda.

Kendisinden “Topuklu Efe” olarak da bahsettiren Elif Köse’nin rahat rahat Safranboluların yüzüne bakabilmesi için verdiği sözleri yerine getirmesi gerekiyor.

Karabük ve ilçelerinde tüm belediye başkanlarının seçimlerde verdiği projeleri Karabük Net Haber olarak sık sık hatırlatacağız, gündeme getireceğiz ve takipçisi olacağız.  

Editör: Haber Merkezi