Safranbolu Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu TSO Toplantı salonunda yapıldı.


 

Çoğunluğun sağlandığı genel kurul Necdet Aksoy'un adeta terör estirmesi ile sert tartışmalara sahne oldu.


 


Mevcut Başkan Feride Demiralp'in tekrar aday olmasının ardından, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da, karşısına iş adamı Şefik Dizdar'ı aday gösterdi.


 


Sürpriz bir şekilde Dizdar'ın aday gösterilmesine şaşıran Genel Kuruldakiler tepki gösterdi. Yaşanan tartışmaların ardından Dizdar adaylıktan çekilirken, Demiralp 3'de 2 oy çokluğunu alamadığı için Genel Kurul ertelendi.


 

safranbolu-kent-konseyi

Safranbolu Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç'in yaptığı Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un iş adamı Şefik Dizdar'ı mevcut Başkan ve Başkan adayı Feride Demiralp'ın karşısına aday göstermesinin ardından gerildi.

İki adayın yarışacağı Genel Kurulda Necdet Aksoy açık oylama yapılmasını istedi. Buna tepki gösteren Feride Demiralp'i destekleyen üyeler, oylamanın gizli yapılması gerektiği, tek adayın olduğu yerde sadece açık oylama yapılabileceğini söylediler.

Tansiyonun yükseldiği Genel Kurulda emri vaki yapıldığını belirten üyeler, Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un Feride Demiralp'e "Orayı terk edin" dediğini iddia ederek, Başkan Aksoy'a tepki gösterdiler.

Mevcut Başkan Feride Demiralp, 2.5 yıldır Kent Konseyi Başkanlığını yürüttüğünü ifade ederek, "Burada doğdum burada büyüdüm. Yıllarca İlçe Tarım Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Genel Meclis Üyeliği yaptım. İki senedir Kent Konseyi Başkanlığını yürütmeye çalışıyorum. Bu Kent Konseyleri gönül işi özveri işi, işinizi bırakacaksınız gelip çalışacaksınız. Bu iki yıl içerisinde hem kuruluş çalışmasını tamamladım hem çalışma yönergemizi çıkardık hem de komisyon ve meclislerimi kurdum. Bundan sonra yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından aday gösterilen iş adamı Şefik Dizdar da, ölene kadar Safranbolu için çalışacağını ifade ederek, "Ben 1939 yılında Safranbolu'nun Akçasu Mahallesi'nde doğdum. Eğitimimi burada bitirdim. Yükseköğretimimi İzmir'de okudum. Demir çelikte çalıştım, sonra özel sektörde çalıştım. Özel sektörde emek verdik. Herkesin bildiği gibi tahmin ediyorum herkes bizim müşterimizdir LC Waikiki'i proje ortaklarından biriyim ve aktif hayatımı noktalayalı epey oluyor. Memleketimiz için ölene kadar çalışmamız gerektiğine inanan Safranbolu sevdalısı bir kişiyim. İstanbul'da ve diğer yerlerde bir çok çalışma imkanı olduğu halde ben memleketime geldim, burada faydalı olmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar bu konuda hizmet vermiş arkadaşlara çok büyük teşekkür ediyoruz. Ben böyle bir istek vaki olduğu için Safranbolu'ya yapılacak hizmet konusunda bundan vazgeçemezdim. Dolayısıyla böyle bir görevi kabul ettim. Uygun görürseniz sizlerin desteğiyle kentimize faydalı olmaya çalışacağım" diye konuştu.

Konuşmaların sonrası Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un tartışmalar oluşturması, ukalaca konuşmaları ve adeta kavga etmeye çalışmasının ardından iş adamı Şefik Dizdar adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bunun üzerine kürsüye çıkan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Feride Demiralp'in de adaylıktan çekilmesini istedi. "Yüreğiniz varsa açık oylama yapın" diyen Aksoy'a salonda bulunanlar tepki gösterirken, konuşmasına devam eden Aksoy, " Ben demokrasiye inanan bir insanım tek adaylı bir seçim olacak. Hayırlı olsun. Oylama açık olur, kapalı olur, yüreğiniz yetiyorsa açık oylama yapın. Gizli oylamaya ne gerek var ki? Açık oylama yapın gizli olamaya ne gerek var? Açık oylamadan neden kaçıyorsunuz? Şefik Beyin ne kadar nazik ve kibar bir insan olduğunu biliyorum. Şefik Bey tek aday olduğu takdirde devam eder. Tek adayla seçime gidilmediği takdirde çekilir. Değerli insanları küstürmek doğru değildir. Belediye başkanı olarak kent Konseyi ile ortak çalışması gereken bir birim olarak, burada Feride Hanımın da çekilmesidir. Feride Hanım çekildikten sonra Genel Kurul yeniden seçim yapar. Beraber çalışacaksak eğer bunu istirham ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Aksoy'dan sonra kürsüye çıkan Kent Konseyi mevcut Başkanı Feride Demiralp, "Ben böyle bir Genel Kurul olmasını istemezdim, hepinizden özür dilerim. Şefik Ağabeyimizin aday olduğunu öğrenince kendisiyle konuştum. 'Ağabey, iki Safranbolulu karşı karşıya gelecek isterseniz ben çekileyim' dedim. Kendisi de 'Hayır burası demokratik bir ortam' dedi. Ben Şefik Ağabeyi çok seviyorum, ona saygım sonsuz. Ben kendi rızasını alarak seçime girdim. Yoksa girmeyecektim" dedi.

s.bolu-kent-kons43 üyenin oy kullandığı Seçimli Genel Kurulda 4 oy boş çıktı, 2 oy geçersiz sayıldı. Tek aday olan Feride Dermiralp 25 oy alırken, adaylıktan çekilen iş adamı Şefik Dizdar'a 12 oy çıktı. Ancak tüzükte yazan maddeye göre Feride Demiralp'in salt oyun 3'de 2'ini alması gerektiği için yeniden oylama yapılmasına karar verildi. Oylamadan sonra üyelerin çoğunun salondan ayrılması nedeniyle Seçimli Genel Kurul 15 gün sonraya ertelendi.

KONGREDEN NOTLAR

Safranbolu Kent Konseyi kongresinden iki gün önce, mevcut başkan Feride Demiralp ile iki kere görüşen Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Demiralp’e aday olmaması noktasında baskılar yaptığı ifade edildi.

Kongre sürecinde divan teşekkülünün oluşması ve Feride Demiralp’in çekilmemesi ile birlikte adeta çılgına dönen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kongre salonunda bağırıp, çağırması, Demiralp’e “Burayı terk edin” gibi ukala bir şekilde bağırması tüm katılımcıları ciddi anlamda rahatsız etti.

Aksoy’un, Safranbolu Kent Konseyi Kongresinde istediği olmayınca bu kadar agresif ve saldırgan olması insanların kafasında soru işareti oluşturdu.

Şimdi herkes “Acaba Başkan Aksoy’un kent konseyi ile ilgili kafasında ne hesaplar var.” sorusunu soruyor.

 

Editör: Haber Merkezi