ozata-proje-tntm-ana-foto



MUSTAFA ÖZATA PROJELERİNİ TANITTI


 

MHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA ÖZATA “SAFRANBOLU’YU KALİTE İLE BULUŞTURMAYA KARAR VERDİK. HEDEF TÜM DÜNYANIN TANIDIĞI SAFRANBOLU"


 



 

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata, şehre can katacak projelerini düzenlediği toplantı ile kamuoyuna anlatarak hedeflerinin tüm dünyanın tanıdığı bir Safranbolu oluşturmak olduğunu söyledi.

Bağlar Saray Otel’de düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıya Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP İl Başkanı Metin Demirel ve partililer katıldı.

Proje tanıtım toplantısının açılışında konuşan MHP Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş, “Bugün ülkemizdeki siyasi gelişmelere baktığımızda çok ağır şatlar altında gerilim düzeyi yüksek bir ortamda 30 Mart mahalli idareler seçimlerine gidiyoruz” dedi.

Savaş, yapılacak olan yerel seçimlerin ülke ve millet için ne kadar önemli olduğunu bilincinde olduklarını söyleyerek, “Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi olarak dünya medeniyetlerinin beşiğini sallayan, Anadolu’nun şirin bir parçası olan Safranbolu’da mahalli seçimlere beraber yeni bir şahlanışı hedeflemekteyiz. Bunu başarmak için Safranbolu’daki her fert ve tabiatın bize bahsettiği her imkan harekete geçirilecektir. Hedefimiz çevre imkanlarının seferber edildiği geçmişin günümüzle buluşturduğu,  geleceğe köprü kurulduğu, kültürel değerlerin yozlaştırılmadan yaşatıldığı bir Safranbolu için projelerimiz vardır. Hayalini kurmadığımız, rüyasını görmediğimiz, gerçekleşeceğine inanmadığımız hiçbir projeyle karşınıza gelmeyeceğimize emin olun. Biz bunları daha önce Kastamonu’da Bartın’da başardık. Daha uzun bir süre olmadı Karabük’te başardık. Bizim belediyeciliğimiz insana hizmettir, sevgidir. 30 Mart seçimlerinde zafere ulaşmak için var gücümüz ile çalışarak başaracağımızın inancındayız. Tek hedef Safranbolu Belediyesini kazanmaktır. Safranbolu kaliteyi sever diyorlar, doğrudur ve Safranbolu’da kalitenin adı Mustafa Özata’dır” dedi.

ozata-1İl Başkanı Metin Demirel ise, 30 mart 214 Mahalli İdareler seçimlerinde çalışmalarımız planlı ve programlı olarak devam ettiğini belirterek, “Belediyecilik dokunmak, düşünmek, hissetmek ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Hedefimiz yerel yönetimleri en etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Safranbolu’yu çağdaş, yaşanabilir ve sürdürebilir bir kent vizyonuna ulaştırmak için adayımız Mustafa Özata’ya destek verilmesini bekliyorum” dedi.

SAFRANBOLU’YU KALİTE İLE BULUŞTURMAYA KARAR VERDİK
MHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata, profesyonel bir siyasetçi olmadığını ancak profesyonel bir yönetici olduğunu söyledi.

Özata konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

“Gerek ülkemiz gerekse ilçemizin içinde bulunduğu durum her duyarlı vatandaşımız gibi beni de hep rahatsız etti. Çünkü ecdadımızın emaneti, dünyanın mirası bu güzel şehir böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Safranbolu son 25 yıldır ya siyaseti meslek olarak görenler tarafından ya da bu özel kenti atadıkları kifayetsiz temsilcileriyle deneme tahtası haline getiren siyasi iradeler tarafından yönetiliyor. Bu güzel kent marka ismiyle yaşam mücadelesi verirken hemen yanı başımızdaki ilimiz Karabük iş bilen başkanıyla çağ atlıyor, Türkiye’nin konuştuğu bir yer haline geliyor, bizim kentimizde ise ne yazık ki insana değer verilmiyor. İnsanımız devlet eliyle insanca yaşamaktan mahrum ediliyor. Siyasi iktidar, Karabük ve Safranbolu halkının kaliteli ve sağlıklı su kullanması için Türkiye’nin en modern arıtma tesisini yapıyor ancak “İktidarın adayını seçerseniz daha fazla hizmet gelir” palavrasıyla bizleri kandıran mevcut idare, insanımızı bu sudan bile mahrum ediyor. Yani kendi iktidarının yaptığı hizmeti bile vatandaşımızın kullanımına sunmuyor. Karabük Türkiye’nin en kaliteli suyunu 1 lira 74 kuruşa içerken Safranbolu daha kalitesiz suyu 2 lira 40 kuruşa içiyor. Daha doğrusu içemiyor birde üzerine damacana suyuna para ödüyor. Buradan söz veriyorum, 31 Mart sabahı Safranbolu halkı Karabük’ün kullandığı suyu Karabük ile aynı fiyata kullanacak. Bu yola çıkarken Safranbolu’nun kabuğunu kırarak, dünyadaki ismiyle eşdeğer bir konuma getirmeyi hedefledik. Yani Safranbolu’yu kalite ile buluşturmaya karar verdik. Evet; Safranbolu kaliteyi sever , ama kalite nerede?

Dünyanın müze kent olarak tanımladığı Safranbolu’nun çarşı merkezine 300 metre mesafede aylarca gece gündüz demeden yanan çöplük mü kalite? Yürünmesi mümkün olmayan, insanları sakatlayan bozuk yollar mı kalite? Karabük’ün iki katına satılan, insanları damacana suyuna mahkum eden su mu kalite? Yoksa Müze kenti çöplük kent haline getiren, günlerce toplanmayan çöpler mi kalite?

İki aya yakın süre sanki kutup bölgesinin bir kenti imiş gibi yerden kalkmayan karlı yollar mı kalite?

Sizlere Safranbolu’nun caddelerinin, sokaklarının tamamını sayamam. Ayrıca sizlere beni seçerseniz Safranbolu iktidar nimetlerinden daha fazla yararlanır yalanını da söyleyemem. Ancak şunları net bir şekilde söyleyebilirim; ben profesyonel siyasetçi değil, profesyonel yöneticiyim. İşimi en güzel şekilde yapar, Safranbolu’yu da hak ettiği şekilde yönetirim. Ayrıca iktidar eşittir hizmet diyenlere de Karabük’ü gösteririm. Bilmediklerimin yanında bildiklerimde var tabii. Onlarda Safranbolu’nun sorunları. Profesyonel bir yönetici olarak alanında uzman insanlarla Safranbolu’nun sorunlarına yönelik en ciddi çalışmaları yaptık ve sizlerin karşısına öyle çıktık”

Dağıttıkları kitapçıkların, bu kentte yaşayan, bu güzel şehre gönül veren her Safranbolu sevdalısı ile ayrı ayrı bir sözleşme olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, “Safranbolu’muzu üç ana nokta üzerine oturtacak ve hak ettiği yere en kısa sürede getireceğiz. Turizm üniversite ve yaşanmak için tercih edilen bir Safranbolu” dedi.

ozata-3“MHP’Lİ BELEDİYECİLİKTE HİÇBİR ŞEKİLDE ADAM AYIRMA, RÜŞVET GİBİ HİÇBİR OLAY YOKTUR”

Toplantının kapanışında konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek “ Genel başkanımız adayımızın yapacağı tüm projelerin takipçisi, belediyede yapacağı icraatların takipçisi ben olacağım diyerek destek verilmesini istedi. Safranbolu’da ortaya çıkmış profesyonel siyasetçiler her seçim zamanı Milletvekili, belediye başkanlığı seçimi zamanı cirit atan kendisine meslek edenmiş Safranbolu’ya bir şey katmamış üç beş dostuma örnek siyasetçi deriz. Zenginlerin şehri olan ama bugün zenginlilerin Safranbolu’yu terk ettiği hatta 1925’lerde ithalat ve ihracat kapsamı içersinde olan Safranbolu’nun fakirleşmesi. Safranbolu kültürü kayboldu.

Film festivalinin yapıldığı ama bir tek sinema salonun olmadığı Safranbolu. Kendi boyundan büyük posterlerle İstanbul caddelerinin süslendiği, Safran hasatında Japon turisti buraya taşımayan göstermeyen bir Safranbolu. Milletvekillerin bakanların çıktığı bir Safranbolu. Geçiş güzergahı bir Safranbolu’ya gelen turist Amasra’ya balık yemeğe gidiyor. Gelen turisti bir hafta ağırlayamayan bir Safranbolu. Bir şehirde turistin bir hafta kalabilmesi için yaşam standartlarının yüksek ve ucuz imkânlardan ozata-4faydalanmasının sağlanması. Hiç birisinin sağlanmadığı bir Safranbolu. Popülist siyaset üzerine kurulan bacasız sanayinin desteklenmesi gereken bir şehirde, birkaç markanın dışında hiçbir bacasız sanayinin taşınamadığı bir Safranbolu. Mezarlıklardan Bostanbükü’ne kadar bin dönün arazinin ağır sanayi olarak ilan edildiği ve hiç kimsenin ilgilenmediği için göreve geldiğimizde bu alanın ağır sanayiden çıkarılması için yoğun çaba sarf ettik. MHP’li belediyecilikte hiçbir şekilde adam ayırma, rüşvet gibi hiçbir olay yoktur. Hiç kimseyi birbirinden ayırmamak, yalnız yerel yönetimlerde o bölgelerin insanlarına hizmet etmek bizim asli görevimizdir. Bizim istediğimiz arzu ettiğimiz şaibesiz en az 25 senedir şaibesi bitmeyen Safranbolu Belediyesinde şaibesiz belediye başkanı ve belediye iradesini getirmek bizim asli görevimiz. Tüm siyasi partilerindeki kardeşlerimin gönül birliği ile Karabük ve Safranbolu belediyesi 30 Mart seçimlerinden sonra MHP’li belediye başkanları tarafından idare edilmeye devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi