ipi-gogusledik-eren


 

CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA EREN BU GÜN YAPTIĞI MİTİNGDE SEÇİMİ KAZANAN TARAFIN KENDİLERİ OLACAKLARINI AÇIKLAYARAK, DİĞER RAKİPLERİNE AĞIR GÖNDERMELER YAPTI


 

MUSTAFA EREN "SEÇİMLERDEN SONRA HER KES GELDİKLERİ YERE GERİ DÖNECEKLER. FAKAT BEN BURADA KALACAĞIM"


 

"MEVCUT BAŞKAN ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ, GELEN TEPELİYOR, GİDEN TEPELİYOR"


 


 

CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, MHP Başkan Adayı Mustafa Özata ve Belediye Başkan Necdet Aksoy’a yüklendi.

CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, partililer ve vatandaşlarla birlikte Kıranköy seçim bürosundan perşembe pazarına kadar yürüyüş yaptı.

Özler Aile Çay Bahçesi’nde toplantı yapan Eren, hep dürüst siyaset yaptığını söyledi.

Mustafa Eren “Halkın karşısına çıkıp yapacaklarını söyleyenler, yapabileceklerini söyleyenler, yaptıkların söyleyenler, maalesef yok. Biz doğru bildiğimiz şeyleri hep sizinle paylaşıyoruz. Biz hep dürüst siyaset yaptık, hep temiz siyaset yaptık. Ne dediysek hepsinin arkasındayız, hiç yalan söylemedik. Beni uyardılar evlere telefon geliyormuş ‘Biz birinci partiyiz’ diye, duyda inanma, işte birinci parti burada, halk burada. Eğer bu işler sanal anketlerle olmuş olsaydı, herkes bugün kadar bir yerlere gelirdi. Yaptıkları hizmetleri Allah rızası için yaptıklarını anlatsınlar” diyen, Mustafa Eren, konuşmalarına şöyle devam etti;

miting-eren-1“Perşembe Pazar yeri arazisini Hazine’ye devrettiler dedik, çıktılar ‘Hayır öyle bir şey yok’ dediler. Bizde çıktık ‘elimizde belgeler var’ ondan sonra inceden inceye viraj almaya başladılar, ‘biz Hazine’ye devrettik ama üzerini de kapatacağız’ dediler. Mal senin değil ki, biz en değerli arsanın Hazine’ye devredildiğini söylüyoruz. Şuanda buradaki mülkün sahibi Hazine yarın size ‘Çık’ dediği zaman çıkmak zorundasınız. Belediyelerin görevi halkın hizmetkarı olmaktır. Bunlar bir tarafını anlıyorlar, hizmeti bir tafra bırakıyorlar ‘Nasıl kar edilir’ onu düşünüyorlar. Çünkü alıştılar bunlar kar etmeye. Bunlar her görevleri sırasında zengin olmaya alıştılar. Yapmış olduğumuz bütün görevleri Allah rızası için yaptık, kimseyi kırmadan, kimseye darılmadan, yaptığımız görevlerde biz hiç cebimizi doldurmadık. Görev başladığımızda ne isek görevi bıraktığımızda da o. Bizim işimiz bize oy verecek hemşerilerimizden daha kolay. Çünkü seçecek olan sizlersiniz.”

miting-eren-2“Hepsi Geldikleri Yere Gidecek”

Seçimden sonra bazılarının geldikleri yere gideceğini belirten Eren, kendisinin ölene kadar Safranbolu’da olacağını söyledi. 30 yıllık siyaset hayatı boyunca hep Safranbolu’da halkla birlikte olduğunu belirten Mustafa Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Biz halkımızdan hiç kaçmadık, her gün meydanlardayız, her gün halkın içindeyiz. Şuanda iddialı olduklarını söyleyenler, balon gibi şişirip kendilerini ön plana çıkaranlar niçin sizlerin karşısına gelip de sizlerle duygularını, düşüncelerini paylaşmıyorlar. Zannettiler ki resim albümü gibi broşürlerle Safranbolu halkını kandıracaklar. Yemezler o geride kaldı. Safranbolu halkı gerçekleri biliyor, neyin ne olduğu biliyor. Biz geçmişimizden hiç utanmadık, geçmişimiz bize hiç sıkıntı vermedi. 30 yıllık siyasi hayatım boyunca hep sizlerle oldum, başım dik alnım açık oldum. 30 Mart’tan sonra burada kimse kalmayacak hepsi geldikleri yere gidecek. Safranbolu kimsenin antrenman sahası değil. Benim için ‘Hep eskiden bahsediyor’ diyorlar, tabii ki eskiden bahsedeceğim. Bir şey yapmışım ki ondan bahsediyorum. Sende yürek varsa, sende cesaret varsa, sende insaf varsa geçmişini söyle şu vatandaşa. Geçmişinde yaptıklarını bir söyle. Bugünlere nasıl geldin, nasıl zenginleştin? Bunları anlat. Biz her şeyimizi anlatıyoruz.”

miting-eren-3“30 Mart Akşamı Herkes Mutluluk Yaşayacak”

30 Mart akşamı herkesin mutlu olacağını kaydeden Eren, “Geçen seçimlerde tabiri caizse bir kazaya kurban gittik. Sandıklara yeterince sahip çıkılmadı, 112 oy ile seçimi kaybettik. Hep söylediğim şu, oy vermek yetmiyor. Seçime mutlaka iştirak etmek gerekiyor. Her seçimde Safranbolu’da 5 bin kişi sandığa gitmiyor. Herkes eşine dostuna sahip çıksın. 30 Mart akşamı inanıyorum ki herkes mutluluk yaşayacak. Biz birlikte olursak başarırız. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmadı. Ama artık son viraja girdik, Safranbolu’nun hiçbir yerinde halkla birebir temas eden, onlara düşüncelerini anlatan hiç kimse yok. Bunlar müteahhit gibi elerine katalog almışlar ‘bunları yapacağız’ bugüne kadar hiçbir şey yapmamışsın ki, bir erin yok. Sen bu insanları fotoğraflarla kandıracağınızı mı zannediyorsunuz? Telefon mesajıyla bu işler olmuş olsaydı herkes bir yerde olurdu. Kimse bizim elimizden tutup bu sokaklarda gezdirmesin, biz bu sokakların her yerini biliyoruz. Kimse elimizden tutup esnaf ziyaretine getirmesin bizi, biz bunu biliyoruz. Sizden başka hiç kimsenin desteğine ihtiyacımız yok” diye konuştu.

miting-eren-4“Sandıkta Seni Depelerler”

Belediye başkanının sürekli saldırıya uğradığını belirten Eren, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Hiçbir yerde ne sokakta ne mahallede, hiç kimse bana bırakın tokat atmayı saygının sevginin dışında hiçbir şey göstermeye cesaret etmedi. Hep sevgi gördüm, hep saygı gördüm. Düşünün bir Safranbolu Belediye başkanı var, şamar oğlanı gibi her gittiği yerde sopa yiyor. Türk milletim efeyi sever, efe gibi insanı sever ama efelenen insanı sevmez. Sen vatandaşın karşısında seçim çalışmalarında bir elin cebinde, ‘Benim elbisem kaç lira’ diyor, ‘Benim 12 tane taksim var’ diye efelenmeye çalışırsan sandıkta seni tepelerler.”

Editör: Haber Merkezi