MUSTAFA EREN’İN CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDA İSMİ KESİNLEŞTİ GİBİ


 

CHP GENEL MERKEZİ MUSTAFA EREN’İ SAFRANBOLU’DAN ADAY YAPMAYA HAZIRLANIYOR


 

CHP SAFRANBOLU TEŞKİLATI TEYAKKUZA GEÇTİ


 

EREN ADAY GÖSTERİLİRSE, SAFRANBOLU TEŞKİLATI KOMPLE İSTİFA EDEBİLİR


 

eren-aday-1


Cumhuriyet Halk Partisi, yaklaşık dört buçuk ay önce istifa eden Mustafa Eren’i aday göstermeye hazırlanıyor.

12 Eylül 2013 tarihinde Safranbolu ilçe teşkilatına kızan ve partiden 250 kişiyle birlikte istifa edeceğini açıklayan Mustafa Eren’in CHP Safranbolu Belediye Başkan adaylığının kesinleştiği ifade ediliyor.

CHP Genel Merkezi son bir defa daha telefon anketi yaptırıyor ve ankette Mustafa Eren’in de ismi var.

CHP Genel Merkezli kaynaklardan edinilen bilgilere göre Mustafa Eren’i Safranbolu’dan Belediye Başkan Adayı olarak göstermeye hazırlandıkları ve hatta kararı verdikleri öğrenildi.

Son yapılan anketlerde Mustafa Eren’i CHP’den aday olarak görmek ister misiniz sorusuna ise yüksek oranda “Evet” cevabı verildiği de belirtildi.

CHP SAFRANBOLU TEŞKİLATI TOPLU İSTİFAYA HAZIRLANIYOR

Mustafa Eren’in Genel Merkez tarafından aday gösterilmesi halinde, CHP Safranbolu teşkilatının toplu olarak istifa etme kararını aldıkları da belirtilirken, CHP Safranbolu İlçe Başkanı ve Yönetimi yarın CHP Genel Merkezine gidecekleri öğrenildi.

MUSTAFA EREN İSTİFA ETTİĞİNDE NELER DEMİŞTİ?

12 Eylül 2013 tarihinde CHP’den istifa ettiğini açıklayan Mustafa Eren o basın açıklamasında neler demişti?


“Yaşadığımız süreç içerisinde ben ve arkadaşlarım her türlü zorluğa rağmen ben ve arkadaşlarım partimizin büyümesi adına elinden gelen gayreti gösterdi. Ancak gördük ki CHP Safranbolu Örgütünün bana ve arkadaşlarıma ihtiyacı yok. İlçe seçimlerinden önce başlayan süreç bugüne kadar devam etti, hep itildik, dışlandık öteki sayıldık. Bu güne kadar partiyi ‘küçük olsun benim olsun’ mantığıyla yönetenler mevcut yönetime de omuz vererek bu şablonu ortaya çıkardı. Üzülerek ifade ediyorum ki ülkenin CHP’ye en fazla ihtiyacı olduğu dönemde mevcut yönetimin bana ve arkadaşlarıma ihtiyacı olmadığını takındıkları tavırlarla görüyoruz. Bugün ilçemizi iki milletvekili ziyaret ediyor ama bize haber bile verilmiyor, iki ay önce aynı durumu yine yaşadık,12 milletvekili geldi haberimiz olmadı, o zamanda ötelenmiş, dışlanmıştık. Maalesef parti  ‘Küçük olsun benim olsun’ mantığıyla hareket edenlerin esiri olmuştur. Bu zihniyette hareket edenler önümüzde ki süreçte ortaya çıkan sonuçlara katlanacaktır. Ben ve arkadaşlarım bunun müsebbibi asla olmayacak. CHP’de bulunduğum süre içerisinde hep partimizin büyümesi adına hareket ettik, zaten seçimin neticeleri de bunu ortaya koymuştur. Bu bir ekip başarısı idi, kimseyi itelemedik, ötekileştirmedik, herkesi kucakladık, partimizi Karabük’te ikinci parti konumuna getirdik.


“İstifa  edenler pirinç taşımı, temel taşı mı göreceğiz”


Ancak bugün bakıyoruz ki arkadaşlar bizlere ihtiyaç duymuyor. Genel Merkez’de bu konuda sessiz. Her hangi bir tavırları yok. Biz hiçbir zaman partide olumsuz bir hareket içerisinde asla bulunmadık. Ama mevcut yönetimi ve onlara muz verenleri vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Bu anlayışla, insanları dışlayarak, ötekileştirerek, sen bizden değilsin, size de ihtiyacımız yok, bu parti bizim partimiz anlayışıyla hareket ederek partiyi yönetenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum, bundan sonraki sürecin sonuçlarını da bizim üzerimize yıkmaya kalkmasın. Göreve geldikleri ilk gün pirincin taşlarını ayıklayacaklarını söyleyenler bugün emellerine ulaşmışlardır. Ancak partiden ayrılanlar partinin temel taşları mıdır yoksa pirinç taşları mıdır, önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Köpekler uludu diye atların ölmeyeceğini söyleyenler sonuca katlanacaktır, ortaya çıkan sonucu da üzerine almak zorundadır.


“Genel Merkez 3 maymunu oynuyor”


Halkla bütünleşemeyen CHP yönetimi bizimle zaten bütünleşemez. Biz vicdanen müsterihiz. Tüm dışlanmalara rağmen partimizin büyümesi adına her şeyi yaptık. Tüm bu yaşananların tamamından genel merkezin de haberi vardı. Maalesef genel merkez de duymaz-görmez-konuşmaz, yani 3 maymunu oynayarak süreci bu noktaya getirmiştir. Sürecin bu noktaya gelmesinde suçlu olanlar yalnızca ilçe ve il örgütü değil aynı zamanda genel merkezdir. Çünkü sürecin her safhasından kendilerini anında bilgilendirmemize rağmen maalesef 3 maymunu oynamayı sürdürmüştür.


“İl yönetimi bir acziyet içinde”


Bölgedeki CHP yönetimi büyük bir acziyet içerisinde.2 Eylül’de adaylık müracaatı sona erdi. Ama ne yazık ki ne Karabük merkez de ne de Eskipazar, Eflani ve Ovacık’ta belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için müracaat eden tek kişi yok. Bunun sorumlusu da başta genel merkezdir. Tabloya açıp bakmalılardır. Acaba Cumhuriyet Kenti Karabük’te CHP’den neden aday yok diye sormalılardır. Peki, bu neden kaynaklanıyor. Tabi ki denetlenmeyen yönetimlerden. Koskoca CHP iki ilçe dışında hiçbir yere aday bulamıyorsa ve halen birileri de kapalı kapılar arkasında birilerini dışlayarak siyaset yapıyorsa bunun sorumlusu da bizler değil CHP’yi yönetenlerdir.


 

İŞTE MUSTAFA EREN İSTİFA ETTİĞİ GÜN NELER SÖYLEMİŞTİ..?


 

Editör: Haber Merkezi