Safranbolu Belediye Meclisi bu sabah saat 10:00’da Leyla Dizdar Kültür Merkezinde olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi.

Encümen, Başkan Vekillikleri, Divan Katip ve Komisyon Üyeliklerinin seçimlerinin yapılacağı belediye meclisi 2 Nisan Cuma günü salt çoğunluk sağlanamadığından bir gün sonrasına ertelenmiş ve bir gün sonra yapılmak istenilen toplantı da hafta sonu kısıtlamasından dolayı gerçekleştirilememişti.

CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakının meclisteki üye sayısı başkan ile birlikte 13 olurken, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakının da meclis üyesi 13 olarak, eksiksiz toplantıya katılım sağladı.

Bugün toplanan Safranbolu Belediye Meclisinde Denetim ve Faaliyet Raporları oylandıktan sonra seçimlere geçildi.

İlk olarak gizli oy açık tasnif ile gerçekleştirilen Encümen, Meclis Başkanvekillikleri ve Divan Katip Üyeliklerinin seçimleri sırasıyla yapıldı.

CHP’DEKİ ÇATLAK, ENCÜMEN ÜYELİKLERİNİ AK PARTİ VE MHP’YE VERDİ

İki üyeden oluşan Encümen üyeliğinde, CHP ve İYİ Parti Onur Varlı ile Serap Karaoğlu’nu aday gösterirken, AK Parti ve MHP ise Adem Karataş ile MHP’li meclis üyesi Orhan Kaynar’ı aday gösterdi.

İlk oylamada AK Partili üye Adem Karataş 14 oy alırken, Onur Varlı ise 12 oy alarak Encümene giremedi. CHP’li üye Serap Karaoğlu ile MHP’li Orhan Kaynar ise 13’er oy alarak berabere kaldılar ve ikinci oylama yapıldı.

İkinci gizli oylamada ise Serap Karaoğlu 12 oy alırken, Orhan Kaynar 13 oy aldı ve 1 oy ise geçersiz sayıldı. Bu oylama sonucu da MHP’li Orhan Kaynar Encümen üyesi seçildi.

CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinden bir kişinin CHP’li Onur Varlı’ya, iki kişinin de yine CHP’li üye Serap Karaoğlu’na oy vermemesi, Encümen üyelerinin ikisinin de AK Parti ve MHP’ye kaymasına neden oldu.

1.BAŞKAN VEKİLLİĞİ KURA İLE 2. İSE MHP’NİN OLDU

Meclis 1. ve 2. Başkanvekillikleri seçimi ise ayrı ayrı yapılırken, CHP’nin adayı Onur Varlı ile AK Parti’nin adayı Hasan Hüsnü Demir 13’e 13 oy aldıklarından kura çekilişi yapıldı. Belediye Başkanı Elif Köse’nin yaptığı kura çekilişinde Onur Varlı 1. Başkanvekili seçildi.

2. Meclis Başkanvekili seçimlerinde Geçersiz sayıldığından Millet ittifakı bir oy fire verdi. CHP’den İYİ Partili Meclis Üyesi Fatih Dökmeci 12 oy alırken, MHP’li üye Saim Tiryaki 13 oy aldı ve 2. Başkanvekili seçildi.

KATİP ÜYELİĞİ SEÇİMİNDE BAŞKAN ELİF KÖSE OY KULLANMAYI UNUTTU

Meclis Divan Katip Üyelik seçimlerinde de CHP ve İYİ Partili bazı meclis üyeleri birbirine oy vermezken, toplantıya damgasını vuran olay Belediye Başkanı Elif Köse’nin oy pusulasını zarfa koymayı unutması oldu.

Katip Üyeliği seçiminde AK Partili Nazmiye Dursunlar 14 oy alırken, CHP’li Sedat Tokmak 12 oy aldı. MHP’li Murat Özodabaşı ile CHP’li Kemal Akgül 13’er oy alarak berabere kaldılar ve ikinci oylamaya girdiler.

Murat Özodabaşı ile Kemal Akgül’ün oylandığı ikinci oylamada ise Belediye Başkanı Elif Köse zarfına oy pusulasını koymayı unuttuğundan, Katip üyeliğin ikincisi de Cumhur ittifakına kaydı.

KOMİSYON ÜYELERİ DE BELİRLENDİ

Safranbolu Belediye Meclisinin İmar, Plan Bütçe ile Kültür ve Turizm Komisyon üyelikleri yönetmelik gereği ise açık oylama ile yapıldı.

Açık Oylamada İmar Komisyon Üyeliğine; Mehmet Baki Duvan, Kemal Akgül, Kadir Cefakar, Orhan Kaynar ve Ahmet Şahin seçildi.

Plan Bütçe Komisyon Üyeliklerine ise; İsmail Özgürel, Erol Altuntepe, Murat Özodabaşı, Birol Sarıavaz ve Gökçe Aydın seçildi.

Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna da; Sedat Tokmak, Serap Karaoğlu, Muharrem Tünay, Saim Tiryaki ve Fatih Dökmeci seçildi.

CHP’DE ŞİMDİ İÇ HESAPLAŞMA MI BAŞLAYACAK?

Akrep misali adeta kendini sokan, Millet ittifakı içinde birbirlerine oy vermeyerek Encümen ile Katip Üyeliklerinin ve 2. Başkanvekilliğinin kuraya bile girmeden, oy çokluğu ile AK Parti ile MHP’ye kaymasına neden olunmasında şimdi iç hesaplaşma mı başlayacak?

Gizli oylamada CHP ve İYİ Parti içinden kim kime oy vermediği, kimin ihanet ettiği araştırılmaya şimdiden başlandı.